fbq
Ulkomaat
24.01.2022 18:47
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press
Sussexin herttuapari Harry ja Meghan
Kuningatar ei taipunut Harryn ja Meghanin tahtoon - herttuapari taas muuttoaikeissa
Ulkomaat
24.01.2022 18:47
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press

Sussexin herttuapari Harry, 37, ja Meghan, 40, aloitti seurustelun kuutisen vuotta sitten. Näinä vuosina heillä on ollut useita koteja. Pariskunnan kaksivuotias Archie-poika on pienen ikänsä aikana ehtinyt asua jopa viidessä kodissa. 

Parin seurusteluaikana Meghan asui Torontossa, mistä hän muutti Harryn luokse Kensingtonin palatsin pihapiirissä sijaitsevaan Nottingham Cottageen. Myöhemmin he saivat asuintilat palatsista, jonka huoneistossa 1A asuu Cambridgen herttuapari William, 39, ja Catherine, 40, lapsineen. 

Lue myös: Saudi-Arabian prinsessa Basmah bint Saud vapautettiin – vangittiin vuosia sitten

Kensingtonin palatsi ja Nottingham Cottage
Ympyrän kohdalla sijaitsee kahden makuuhuoneen Nottingham Cottage, jossa Harryn ja Meghanin lisäksi ennen avioliittoaan asuivat William ja Catherine.

 

Lue myös: Prinsessa Caroline täyttää 65 vuotta - takana epäonnistuneita avioliittoja, traagisia kuolemia ja mummin onnea

Harry ja Meghan eivät viihtyneet Kensingtonin palatsissa.

– Pariskunta oli alun perin iskenyt silmänsä Windsorin linnaan. Heidän uskotaan kysyneen kuningattarelta mahdollisuutta asua linnassa häidensä jälkeen, lähde kertoo Sunday Timesille.

Windsorin linnassa on tyhjiä makuuhuoneita ja huoneistoksi sopivia tiloja. Kuningatar Elisabet, 95, kuitenkin torjui herttuaparin toiveen. Ajatus siitä, että Harry ja Meghan asuisivat hallitsijan kodissa, vaikutti kohtuuttomalta.

Windsorin linna
Koronapandemian ajan Elisabet on pääsääntöisesti asunut Windsorin linnassa. Kaikilla hänen lapsillaan ja lapsenlapsillaan on asunnot toisaalla.

 

Lue myös: Herttuatar Catherinen James-veli julkaisi hulvattoman kuvan koiratreffeiltä - Ella-koira löysi isännälleen vaimon

Harry ja Meghan hylkäsivät brittikartanonsa

Koska Sussexin herttuapari kiikaroi kotia Windsorista, antoi Elisabet heille häälahjana Frogmore Cottagen, kartanon, joka sijaitsee linnan naapurissa. Tuore pari remontoi miljoonilla euroilla kartanon mieleisekseen. 

Frogmore Cottage
Prinsessa Eugenie perheineen on viihtynyt Harryn ja Meghanin ulkomaille muuton jälkeen 1800-luvun alussa rakennetussa Frogmore Cottagessa.

 

Kauan Harry ja Meghan eivät Frogmore Cottagessa viihtyneet. Ilman ennakkovaroitusta he pakkasivat laukkunsa ja muuttivat Archie-poikansa kanssa Kanadaan aloittaakseen yksityisemmän arjen. 

Kanadasta Harry ja Meghan lähtivät vieläkin nopeammin. Seuraava osoite oli Los Angeles ja paparazzien kansoittama Beverly Hills, josta perhe vuokrasi miljoonatalon. Näyttelijä Tyler Perry peri omistamastaan kartanosta yli 200 000 euron kuukausivuokraa.

Kanada
Vancouverinsaaressa Harry ja Meghan saivat kaipaamaansa yksityisyyttä ja rauhaa.

 

Talo julkkisten naapurista

Nykyään pariskunta asuu Kaliforniassa Montecitossa, joka kuuluu Santa Barbaran kaupunkiin. Herttuaparin naapurustossa asuvat muun muassa Oprah Winfrey, Ariane GrandeEllen DeGeneres ja Orlando Bloom vaimonsa Katy Perryn kanssa. 

Lue myös: Cambridgen herttuatar Catherine on ylpeä lapsistaan - George ja Charlotte oppivat äitinsä arvostaman taidon

Harryn ja Meghanin kerrotaan maksaneen hulppeasta kartanostaan yli 12 miljoonaa euroa. Talossa on yhdeksän makuuhuonetta ja 16 kylpyhuonetta, kaksi saunaa, kotiteatteri, viinikellari, pelihuone ja viiden auton autotalli. Pihalla on lasten leikkipuisto ja -mökki, kanala, uima-allas, tenniskenttä, teehuone, ruusutarha ja kahden makuuhuoneen vierastalo. 

Montecito
Herttuaparin kartanossa on runsaasti tilaa neljähenkiselle perheelle.

 

Taas muutto edessä

Sussexin herttuapari ei ole tyytyväinen asuinoloihinsa, ja heillä on jälleen muuttoaikeita. Kartano on laitettu myyntiin, mutta asuntoesittely on mahdollista vain riittävän varakkaille asiakkaille. 

– Harry ja Meghan haluavat pysyä naapurustossa tai sen läheisyydessä, mutta he eivät ole tyytyväisiä nykyiseen taloonsa ja sen sijaintiin, lähipiiri paljastaa The Daily Mailille

Kuninkaallisbloggaajien kesken on arvuuteltu, että Sussexin herttuaparin koti olisi tulevaisuudessa New York pariskunnan liiketoimien ja Meghanin poliittisten intressien vuoksi.

Lue myös: Ruotsin prinsessa Birgitta kasvoi kultaisessa häkissä: En päässyt ravintolaan enkä diskoon ennen avioliittoa

Tilaa Seiskan uutiskirje! »