fbq
Ulkomaat
11.01.2022 10:02
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: All Over Press
Robert Durst
HBO:n kohudokkarin murhaaja, miljonääri Robert Durst on kuollut - muistatko nämä shokkikäänteet?
Ulkomaat
11.01.2022 10:02
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: All Over Press

Yhdysvaltalaismedioiden mukaan HBO:n dokumenttisarja The Jinxistä tuttu Robert Durst, 78, on kuollut.

Asian on vahvistanut miljonäärin asianajaja Chip Lewis. Lewisin mukaan Durst kuoli luonnollisista syistä Stocktonin vankilassa Kaliforniassa. 

- Ne liittyivät lukuisiin terveysongelmiin, joista ilmoitimme useampaankin otteeseen tuomioistuimelle, Lewis mainitsi People-lehdelle.

- Hän sai sydänpysähdyksen eikä häntä voitu elvyttää, Lewis totesi New York Timesille.

Lue myös: Kaksoismurhaaja Janne Raninen suree kohtaloaan Sanna Marin -kohussa: "Minut tuomitaan jatkuvasti mediassa"

Robert durst
Durst oikeudenkäynnissään vuonna 2020.

Tuomittiin parhaan ystävänsä murhasta

Durst oli rikkaasta newyorkilaisesta perheestä. Durst tuomittiin murhasta vasta viime syyskuussa. Pian tuomionsa jälkeen hän sairastui koronavirukseen, ja hänet laitettiin hengityskoneeseen lyhyeksi aikaa.

Hän sai elinkautisen vankeustuomion ystävänsä Susan Bermanin murhasta. Lisäksi Durst sai syytteen ensimmäisen vaimonsa, Kathleen McCormackin murhasta.

Berman ammuttiin kuoliaaksi, ja naisen ruumis löytyi hänen kotoaan Los Angelesissa jouluaattona 2000. McCormack katosi vuonna 1982, eikä hänen ruumistaan koskaan löydetty. Hänet julistettiin kuolleeksi vuonna 2017.

Durst oli myös myöntänyt ampuneensa ja paloitelleensa naapurinsa Morris Blackin vuonna 2001. Durstia ei kuitenkaan tuomittu teoistaan, sillä hän vetosi itsepuolustukseen. 

Durstin käsittämättömät teot paljastuivat osittain The Jinx -dokkarisarjan seurauksena. Hän unohti riisua mikrofoninsa kuvausten jälkeen, ja kuvausryhmä sai nauhalle miehen hyvin erikoiset puheet. Durst jutteli vessassa itsekseen, ja vaikutti tunnustavan murhanneensa ystävänsä sekä ensimmäisen vaimonsa.

- Tapoin heidät kaikki, tietysti, mies mumisi.

Nauhoitusta käytettiin myös oikeudenkäynnissä.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »