fbq
Ulkomaat
01.04.2022 08:00
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: All Over Press
Bruce Willis
Bruce Willisin huonoimman elokuvan palkinto peruutetaan - vetävät samalla pois ehdokkuuden yli 40 vuoden takaa
Ulkomaat
01.04.2022 08:00
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: All Over Press

Vuoden huonoimpien elokuvien palintogaala Golden Raspberry Awards, eli Razzies on peruuttanut Bruce Willisin, 67, oman kategorian kritiikkiryöpyn jälkeen.

26.3. järjestetty, elokuvamaailman vuoden surkeimpia saavutuksia juhlistava Razzies piti tänä vuonna sisällään uuden kategorian, "huonoin Bruce Willisin esiintyminen". Kategorian palkittu elokuva oli Cosmic Sin.

Brucen vaimo ilmoitti keskiviikkona (30.3.) miehen lopettavan uransa sairautensa afasian vuoksi. Razziesin perustajat John Wilson ja Mo Murphy ovat pahoitelleet, ja vetäneet Cosmic Sinin palkinnon pois.

Lue myös: Nyt se tapahtui - perheenjäsenet: Bruce Willis päättää uransa terveysongelmien vuoksi

- Pitkän harkinnan jälkeen olemme päättäneet peruuttaa Bruce Willisille annetun Razzie-palkinnon hänen tuoreeltaan julkaistun diagnoosinsa vuoksi, perustajat kertovat New York Postin tiedotteessa

- Jos jonkun terveydentila vaikuttaa heidän päätöksentekoonsa ja suoritukseensa, ymmärrämme, ettei ole asianmukaista antaa heille Razzieta, tiedote jatkuu.

Omassa kategoriassaan toimintasankari oli ehdolla peräti kahdeksasta elokuvasta, jotka ilmestyivät vuonna 2021. 

Bruce Willis
Bruce muistetaan yhtenä Hollywoodin ikonisimmista toimintasankareista.

Lue myös: Lähipiirilähde: Bruce Willisin, 66, terveys romahti: muistisairaus puhkesi

- The Razzies on todella pahoillaan Bruce Willisin diagnoosista. Kenties se selittää, miksi hän halusi lähteä räjähtävästi vuonna 2021. Kaikkea hyvää Brucelle ja perheelle, Razziesin Twitterissä tiedotettiin.

Brucen tiedotettiin sairastavan afasiaa, aivoperäistä sairautta, joka vaikeuttaa puheen ja tekstin ymmärtämistä ja tuottamista.

Vaikka Bruce on lopettanut uransa, hänet nähdään vielä valkokankaalla. Näyttelijä on ehtinyt ennen lopettamista esiintyä kahdeksassa, vielä julkaisemattomassa elokuvassa.

Lue myös: Tältä Bruce Willisin ja Demi Mooren tytär näyttää nyt – kihlautui kuuluisan elokuvatekijän kanssa

Perustajat käyttivät tilaisuuden hyväkseen, ja peruuttivat samalla Shelley Duvallin Razzie-ehdokkuuden huonoimman naisnäyttelijän osasta vuoden 1980 elokuvassa Hohto. Ehdokkuutta on kritisoitu vuosien varrella, sillä ohjaaja Stanley Kubrick käytti väitetysti Shelleyyn henkistä väkivaltaa kuvausten aikana.

Shelley Duvall
Shelley Duvall lopetti näyttelemisen vuonna 2002. Hän asuu nykyisin Teksasissa pienessä yhteisössä, ja pysyttelee pois julkisuudesta. Puhetta Shelleyn mielenterveysongelmista on ollut, ja tämä teki kohutun esiintymisen Dr. Philissä vuonna 2016.