fbq
Ulkomaat
23.11.2022 13:39
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: All Over Press
Wilko Johnson
Brittipunkin uranuurtaja Wilko Johnson on kuollut - muistetaan Game of Thrones -tähtenä
Ulkomaat
23.11.2022 13:39
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: All Over Press

Game of Thrones -tähti ja brittipunkin uranuurtaja Wilko Johnson on kuollut 75 vuoden iässä.

Kuolema vahvistettiin Wilkon virallisella Facebook-sivulla.

- Tämä on ilmoitus, jota emme koskaan halunneet tehdä. Teemme sen raskain sydämin Wilkon perheen ja bändin puolesta. Wilko Johnson on kuollut. Hän nukkui pois kotonaan maanantai-iltana, 21. marraskuuta 2022, päivityksessä kirjoitetaan vapaasti suomennettuna.

- Kiitos, että kunnioitatte Wilkon perheen yksityisyyttä tänä surullisena aikana, ja kiitos valtavasta tuesta, jota olette antaneet Wilkon uskomattoman elämän aikana.

Lue myös: Mediat: Game of Thrones-tähti Max von Sydow on kuollut - näytteli myös useissa klassikkoelokuvissa

Wilko muistetaan punkbändi Dr Feelgoodin kitaristina. Hän myös näytteli huippusuositussa Game of Thronesissa Ser Ilyn Paynea sarjan ensimmäisellä ja toisella tuotantokaudella. Hahmo esiintyi kaiken kaikkiaan neljässä jaksossa.

Wilkolla diagnosoitiin myöhäiseen vaiheeseen edennyt haimasyöpä vuonna 2013. Hän ei saanut sairauteen kemoterapiaa. Tuolloin hänelle annettiin 9-10 kuukautta elinaikaa. Myöhemmin samana vuonna kitaristi kertoi olevansa parantunut syövästä. Kolmekiloinen kasvain leikattiin onnistuneesti.

- Yritän sisäistää, että kuolemani ei ole välitön. Että tulen vielä jatkamaan elämääni, hän sanoi vuoden 2013 Q Awardsissa.

Lue myös: Tältä Game of Thronesin Yön kuninkaan ja Vuoren näyttelijät oikeasti näyttävät: Hafþór on maailman vahvin mies - kuvat!

Wilko
Wilko parantui syövästä ja sai liki 10 vuotta lisää elinaikaa.