fbq
Ulkomaat
25.06.2022 17:30
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP
Brooke Shields, Christopher Atkins
Aikansa seksisymbolit! Tältä kohutun Sininen laguuni -elokuvat tähdet näyttävät nyt
Ulkomaat
25.06.2022 17:30
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP

Vuonna 1980 julkaistu kohuelokuva Sininen laguuni teki tuolloin vielä alaikäisestä Brooke Shieldsistä ison tähden. Aiemmin mallina ja lapsinäyttelijänä työskennellyt Brooke nähtiin elokuvassa 14-vuotiaana rohkeissa intiimikohtauksissa yhdessä tuolloin 18-vuotiaan näyttelijä Christopher Atkinsin kanssa.

Brooke Shields, Christopher Atkins
Sininen laguuni -elokuva kohahdutti aikanaan nuorten intiimikohtauksilla.

Elokuva kohahdutti roisin sisältönsä vuoksi. Siinä kaksi haaksirikkoutunutta lasta varttuivat paratiisisaarella nuoriksi ja saivat lopulta yhdessä yllätyslapsen. Henry De Vere Stacpoolen samannimiseen romaaniin pohjautuneen elokuvan nuorella parilla ei ollut minkäänlaista tietämystä seksuaalikasvatuksesta.

Brooke Shields
Brooken ihoon teipatut hiukset peittivät kriittiset paikat.

Tuotannosta on kerrottu julkisuuteen, että vähäpukeisissa kohtauksissa Brooken pitkät hiukset teipattiin peittämään hänen rintansa. Brooken rohkeissa kohtauksissa käytettiin myös yli kolmekymppistä stunttia.

Brooke Shields
Brookesta tuli elokuvan myötä maailmanluokan suuri tähti, vaikka hän nappasikin roolistaan historian ensimmäisen huonoimman naispääosan Razzie-palkinnon.

Brooke on kertonut, ettei hän halunnut ylleen langennutta seksisymbolin mainetta. Sen sijaan hän halusi olla nuorille roolimalli.

Kumpikin elokuvan tähdistä on tehnyt pitkän uran näyttelijöinä.

Kritisoi ikäsyrjintää

Brooke on nyt 57-vuotias. Hän ryhtyi seurustelemaan tennispelaaja Andre Agassin kanssa vuonna 1993. Pari avioitui vuonna 1997 ja erosi vuonna 1999. Samana vuonna Brooke tutustui nykyiseen puolisoonsa, tv-käsikirjoittaja Chris Henchyyn. Pari avioitui vuonna 2001 ja heillä on kaksi tytärtä. Brooke on kertonut avoimesti sairastuneensa synnytyksen jälkeiseen masennukseen.

Lue myös: Brooke Shields jyrähtää ikäsyrjinnästä: ”Tunnen olevani seksikäs”

Viime marraskuussa Netflixissä sai ensi-iltansa Brooken tuorein elokuva, romanttinen komedia Linna jouluksi.

– Jos voisin valita, niin tekisin kellon ympäri romanttista hömppää ja komedioita. Ne tekevät minut onnelliseksi, Brooke on kertonut urahaaveistaan.

Brooke Shields
Brooke Shields punaisella matolla huhtikuussa.

Tähti arvostelee ikäsyrjintää, joka näkyy naisten roolituksissa.

– Miksi vaihdevuodet kokeneet naiset kuvataan rupsahtaneina, vanhoina ja kuihtuneina? Itse olen paremmassa kunnossa kuin koskaan aiemmin. Olen keskittyneempi ja itsevarmempi. Tunnen olevani seksikäs, ja ymmärrän kehoani paremmin, Brooke on todennut.

Brooke Shields
Brooke aloitti uransa mallina ja tekee yhä mallikuvauksia ja näyttelijän töitä.

Näyttelijän viime vuosi meni toipilaana, sillä hän mursi tammikuussa 2021 kuntosalitreeneissä reisiluunsa pudottuaan tasapainolaudalta. Brooke on kuitenkin toipunut täysin.

Lue myös: Brooke Shields pelkäsi halvaantuvansa: ”En ole edes synnytyksessä huutanut niin kovaa”

Ylpeä isoisä

Christopher on nykyään 61-vuotias. Hän teki läpimurtonsa Sinisen laguunin Richardina. Näyttelijä muistetaan myös Dallas-sarjan Peter Richardsin roolista. Christopher on työskennellyt tv- ja elokuvalalla koko ikänsä, mutta 1980-luvun teinileffa on silti jäänyt hänen suosionsa huipputuotteeksi. Takavuosina näyttelijä kamppaili alkoholismin kanssa, mutta on sittemmin jättänyt päihteet.

Christopher Atkins
Christopher on tehnyt pitkän uran televisiossa ja valkokankaalla. Kuva vuodelta 2019.

Christopher avioitui australialaisen Lyn Barron Weberin kanssa vuonna 1985. Pari sai tytön ja pojan. Pari erosi 22 vuoden liiton jälkeen vuonna 2007.

Nykyään Christopher on ylpeä isoisä. Hän on jakanut Instagramiin paljon kuvia yhdessä tyttärenpoikansa kanssa. Vaari ja vesseli ovat olleet muun muassa rannalla keräämässä simpukoita.