Sini Laitinen poseeraa Seiskalle

YouTube-vloggaaja Papananaama avautuu Kioskissa: Lapsena saatoin katsoa itseäni peilistä ja haaveilla valkoihoisuudesta!

11.10.2017 13:02

YLE Kioski -sarjan uusimmassa jaksossa käsitellään muun muassa etnisyyttä ja rasismia, kun juontaja Gogi Mavromichalisin kyytiin hyppää YouTube-tähti Sini Laitinen. Vahvoista mielipiteistään tunnettu nainen tunnetaan paremmin nimellä Papananaama.

Sini tulee monikulttuurisesta perheestä. Hänen äitinsä on thaimaalainen ja isä suomalainen.

- Pidän itseäni luonteeltani täysin suomalaisena, sillä olen sosiaalisesti huono, välttelen ihmiskontakteja, avaudun vain humalassa, mutta sitten… Olen siinä puolivälissä, vaikka en samaistu siihen thai-juttuun yhtään.

Lapsuutensa Sini on kasvanut 5 000 ihmisen paikkakunnalla Joroisissa.  

- Ihmisillä ei vissiin ollut tietoa sellaisesta asiasta, että aasialaisia on olemassa, joten mua haukuttiin n-sanalla.

Haastattelussa Sini kertoo, että vielä tänä päivänä häneltä kysytään yhtä erittäin tunkeilevaa kysymystä.

- Yleisin on se, että multa kysytään edelleen oliko mun äiti huora. En oikeastaan keskustele näistä asioista äitini kanssa, mielestäni olisi turhaa kertoa hänelle, koska mitä hän sillä tiedolla tekee.

Gigi kysyy, kuinka Sini nuorena käsitteli rasismia ja häneen kohdistuneita ennakkoluuloja.

- En itse asiassa avautunut kenellekään. Saatoin jonnekin internetpäiväkirjaan kirjoittaa huumorihengessä asiasta, mutta en suoranaisesti koskaan itkua tihurstanut asiasta. Välillä lapsena saatoin katsoa itseäni peilistä ja haaveilin valkoihoisuudesta.

 

Teksti: Mariama BAH
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!