fbq
Telkkari
14.01.2022 17:00
Teksti: Jasmin Vainio|Kuvat: Yle ja Allerin arkisto
Salla
Ylen jättävä toimittajakonkari Salla Paajanen paljastaa lähtönsä taustat - kieltäytyi pienemmästä palkasta
Telkkari
14.01.2022 17:00
Teksti: Jasmin Vainio|Kuvat: Yle ja Allerin arkisto

Keväällä 2022 Ylen alueellisissa tv-uutislähetyksissä ei nähdä jatkossa enää juontajia. Sen seurauksena toimituksen kolme juontajaa joutui keskelle yt-neuvotteluita, jotka tulivat juuri päätökseen.

Kolmelle uutisjuontajalle tarjottiin uusia työtehtäviä. Toimittaja Salla Paajanen on ainoa, joka ei ottanut niitä vastaan. 

Paajanen on työskennellyt 26 vuotta Ylellä erinäisissä työtehtävissä. Hänet muistetaan erityisesti Ajankohtaisen kakkosen pitkäaikaisena toimittajana ja juontajana. Sen lisäksi hänet nähtiin muun muassa A2-illoissa, jouluvalvojaisissa, teemailloissa, Ylen hyvää -ohjelmassa sekä Linnan jatkoilla.

Ennen Yle-uraansa hän työskenteli MTV:llä muun muassa Huomenta Suomessa ja Kymmenen uutisissa. 
 – Minulla on pitkä ura takana. Olen ollut kohta 40 vuotta toimittajana, ja olen sen aikana ehtinyt tekemään kaikenlaista. Nyt tarjotut tehtävät olivat sellaisia, joita olen aikanaan tehnyt. Niissä olisi ollut myös pienempi palkka, Paajanen kertoo. 

Päätös oli pitkän harkinnan tulos.
 – Eihän tällainen ratkaisu synny hetkessä, että uskaltautuu jättämään tällaisena pandemia-aikana kuukausipalkan ja työterveyshuollon. Tässä on kuitenkin sen verran vielä työvuosia jäljellä, että haluan kokeilla jotain uutta ja hyödyntää laaja-alaisesti ammattitaitoani. Nyt siihen oli hyvä sauma. 

Paajasella on vankka kokemus media-alalta. Taitojaan hän haluaisi päästä hyödyntämään monipuolisesti.
 – Minulla löytyy kokemusta niin käsikirjoittamisesta, tv-juttujen tekemisestä, tuottamisesta kuin juontamisesta. Olen tehnyt välillä syrjähyppyjä Ylellä myös viihteellisimpiin ohjelmiin. Viime vuosina työnkuva on kutistunut, ja sitä on huomannut kaipaavansa muutakin. Työni alueuutisissa on ollut aika monotonista. 

Salla
Salla Paajanen suuntaa kohti uusia kuvioita.

Paajanen kirjoitti tilanteestaan yksityisen Facebook-päivityksen. Sen jälkeen hänelle on tulvinut rutkasti kannustusviestejä katsojilta ja kollegoilta.

Myös työtarjouksia on ennättänyt tulla.
–  Vaikuttaa hyvin lupaavalta. Olen hyvin otettu näistä tarjouksista, Paajanen hymähtää tyytyväisenä. 
– En odota, että tänä maailman aikana mitään vakituista pestiä media-alalta saisin. Olen onnellinen, jos pystyisin työllistämään itseni keikkaluontoisesti. Pääsisin vaikuttamaan myös lomiin ja vapaa-aikaan, hän jatkaa. 

Paajasen lähdöstä uutisoi ensimmäisenä Iltalehti. 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »