fbq
Voitatko Salkkarit-Ullan ja -Ismon kiperässä Salatut elämät -muistitestissä? Näin Maija-Liisa Peuhu ja Esko Kovero vastasivat kysymyksiin: ”Ai tätä ei haettu?” | Seiska
Telkkari
30.12.2018 18:24
Teksti: Atte Alhainen|Kuvat: Timo Korhonen
Maija-Liisa peuhu ja Esko Kovero Seiskan Salkkarit-visassa.
Voitatko Salkkarit-Ullan ja -Ismon kiperässä Salatut elämät -muistitestissä? Näin Maija-Liisa Peuhu ja Esko Kovero vastasivat kysymyksiin: ”Ai tätä ei haettu?”
Telkkari
30.12.2018 18:24
Teksti: Atte Alhainen|Kuvat: Timo Korhonen

Salatuissa elämissä on tullut ja mennyt lukuisia roolihenkilöitä, mutta yksi asia on pysynyt: Esko Koveron, 60, esittämä Ismo Laitela. Usein itsesääliin sortuva akuankkamainen lähikauppias ja perheenisä teki ensiesiintymisensä sarjan toisessa jaksossa, ja on edelleen mukana kuvioissa.

Lue myös: Salkkarit-konkari Esko Kovero kaipaa legendaarista hahmoa: He olivat hyvä parivaljakko!

Moni saattaa ajatella samaa Maija-Liisa Peuhun, 76, esittämästä Ulla Taalasmaasta muistamatta, että Ismon hyvän ystävän, talonmies Sepon juoruileva ex-rouva on ollut sarjasta välillä poissa.

Salkkarit alkoi MTV3:ssa 20 vuotta sitten 25. tammikuuta. Merkkipaalua juhlistetaan loppuunmyydyllä Salatut elämät -risteilyllä, jossa sarjan fanit kohtaavat sarjan hahmoja ja näkevät etukäteen virallisen juhlajakson.

Ennen erikoishetkeä Seiska päätti panna Eskon ja Maija-Liisan muistelemaan saippuasarjan ensimmäisiä hetkiä seitsemän kysymyksen pikavisalla.

Lue myös: Muistatko, miten Salatut elämät alkoi vuonna 1999? Laita Salkkarit-tietämyksesi testiin kiperässä muistitestissä!

1. Miten Salatut elämät -sarja alkaa?

Maija-Liisa: Minä tiedän! Koska olin heti ensimmäisissä kuvissa mukana. Poliisit saapuvat paikalle, ja näytän heille oven, jonka takana on Tyyne Puustisen ruumis.

Esko: Legendaarisen Tyyne Puustisen…

Oikea vastaus: Juuri kuten Maija-Liisa muistikin: Poliisit saapuvat Pihlajakadulle tarkistamaan, onko Tyyne Puustinen kunnossa.

2. Kuka lauloi sarjan alkuperäisen tunnuskappaleen?

Esko: Anna Hanski.

Maija-Liisa: Oikein!

Oikea vastaus: Anna Hanski. Tunteisiin-kappale on muuten alun perin ruotsalainen iskelmä.

3. Luetele niin monta Salkkareissa esiintynyttä baaria, ravintolaa tai yökerhoa kuin muistat!

Maija-Liisa: En muista kuin Talen autokorjaamon nimen!

Esko: Alkaa Amandasta… Muistatkos mikä räjähti Ismon ja Sallan häissä? Se oli Kentauri. Entäs se baari, jonka nimisiä eläimiä metsästetään loppusyksystä? Hirvimies Lasse Sievisen rahoittama baari oli tietenkin Moose! Ismon valinnassakin on ollut nettikahvilaa ja muuta. Välillä paikka oli osa Stellans-ketjua…

Maija-Liisa: Ulla ei ole koskaan käynyt kahviloissa eikä kapakoissa, eikä juonut viinaakaan!

Esko: Ismokaan ei ole vielä käynyt strippibaarissa! Mikäs sen nimi olikaan… ai liittyy marjoihin? C-vitamiinipitoinen Herukka!

Maija-Liisa: Muistan sen, että joku näistä baareista oli sellainen, että Helsingin takseja pyydettiin usein ajamaan sinne, vaikkei paikkaa ollut oikeasti edes olemassa,

Oikea vastaus: Esko muisti vihjeen jälkeen myös Kentaurin edeltäjän Barbaarin.  Moose oli ennen Café dAmDaM. Yökerhoina ovat toimineet muun muassa Club Geeli ja Club Masque. Aikaisempi strippiluola oli Fantasy Room. Lisäksi tapahtumapaikkoja ovat olleet muun muassa: DTM, pizzeria Ragazzo Povero, R-Kioski ja lähiöbaari Syväri.

4. Mitä tapahtui alkuperäiselle Ismon valinnalle?

Esko: Kilpaileva yritys vei kivijalkakaupan asiakkaat Ismolta? Ai tätä ei haettu. No on siellä tulipalokin ollut. Se liittyi varmaan siihen, että joku Kuulan rikollissuvun jäsenistä oli sytyttämässä jotain kostoretkellään…

Oikea vastaus: Esko on hyvin jäljillä. Kaupassa spiritismiä leikkineet teinit säikähtivät Sergei Kuulan kaappaaman Heidin huutoa ja paetessaan kaatoivat kynttilän, joka sytytti kaupan tuleen.

5. Ketkä kolme Salkkarit-hahmoa ovat paikalla todistamassa, kun poliisit löytävät Tyyne Puustisen kuolleena?

Maija-Liisa: Minä, mutta en muista muita. Mielestäni kaikki olivat aikuisia.

Esko: Ulla vastaa kyllä yksin kolmea hahmoa! Veikkaan silti, että teineistä paikalla oli Jasper Pääkkösen esittämä Saku Salin – terveisiä Jasperille!

Maija-Liisa: Seppo oli siellä varmaan sitten myös.

Oikea vastaus: Ulla, Seppo ja Saku Salin.

6. Miten Elina lohdutti Tyyne Puutisen kuolemasta järkyttynyttä äitiään? A) Leipomalla pullaa B) Tarjoamalla viskinaukun. C) Viemällä Ullan juoruilemaan kampaajalle.

Maija-Liisa: C.

Esko: Ullahan rakastaa ruokaa ja on erinomainen leipoja, mutta oiskohan Elina ollut niin reilu, että olisi tarjonnut viskinaukun?

Oikea vastaus: B) Elina oli juuri niin reilu, että tarjosi äidilleen Sepon viskillä terästetyn juoman.

7. Mitä Ismo tekee ensimmäisessä kohtauksessa, jossa esiintyy? A) Kantaa tavaroita kauppaansa B) Kinastelee Aki Nikkisen kanssa kaupan tuotevalikoimasta C) Patistelee nuorisoa ulos kaupasta

Esko: Herranjestas, Ismohan on tehnyt noita kaikkia! Mutta draamallisesti ajateltuna olisi hienoa esitellä kauppias niin, että tämä kantaa tavaroita kauppaansa.

Maija-Liisa: Onneksi ehdin syödä palkintona olevia suklaakeksejä jo ennen visailua!

Oikea vastaus: A) Juuri niin hahmo esiteltiinkin.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!