Telkkari

Viulistikaunotar Linda Lampenius kuului Spede Pasasen talliin – ”Spede antoi ohjeita jopa huulipunani väristä!”

30.06.2019 16:29

Viulisti Linda Lampeniuksen, 49, äiti Ulla Eklund näytteli pääroolin legendaarisen Edvin Laineen ohjaamassa Akseli ja Elina -elokuvassa vuonna 1970. Myös Linda nähtiin elokuvassa. Hän oli Elina Koskelan tytär Kaarina Koskela vauvana.

Lue lisää: Tiesitkö?! Linda Lampenius näytteli Akseli ja Elina -klassikkoelokuvassa!

Spede oli oppi-isäni

Linda on näytellyt toisessakin suomalaisessa elokuvassa, Arto Paasilinnan veijariromaaniin perustuvassa 10 riivinrautaa -komediassa 2002. Siinä hän oli oma itsensä, viulistikaunotar.

– Televisiossa esiinnyin enemmänkin 1990-luvulla. Kuuluin Spede Pasasen talliin ja näyttelin 1996 Uuno Turhapuro -tv-sarjassa psykologi Kielo Nuppua. Harmi, että juuri silloin ei tehty yhtään Uuno-elokuvaa.

Linda on asunut jo pitkään miehensä ja kahden tyttärensä kanssa Ruotsissa, missä hän menestyy viulistina. Tänä kesänä Linda on esiintynyt klassisen musiikin konserteissa myös Suomessa.
Linda on asunut jo pitkään miehensä ja kahden tyttärensä kanssa Ruotsissa, missä hän menestyy viulistina. Tänä kesänä Linda on esiintynyt klassisen musiikin konserteissa myös Suomessa.

 

Lue myös: Linda Lampenius julkaisi kokoelman Playboy-kuvista - puolustaa rohkeita otoksiaan raivokkaasti: Pitäkää v**tu turpanne kiinni!

Linda sanoo olevansa kiitollinen Spedelle, joka valoi itsetuntoa nuoreen naiseen.

– Tapasimme säännöllisesti Helsingin Lauttasaaressa ravintolassa. Spede antoi ohjeita jopa huulipunani väristä. Sain häneltä paljon oppia elämästä ja julkisuudesta.

1990-luvun lopulla Linda näytteli vielä Jukka Puotilan kanssa Kulta-Jukka-sarjassa.

– Siinä sain tehdä monenlaisia rooleja. Se oli hirveän hauskaa!

Teksti:Jari Peltomäki
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!