Telkkari
Katso videot!

Video! Tv-seikkailija Arman Alizad pintapelastajana Suomenlahdella: Murruin paineen alla!

09.09.2019 07:14

Arman Alizad, 48, pestautuu töihin Rajavartiolaitokseen. Arman Pohjantähden alla -ohjelmassa komennuspaikkana on Suomen suurin vartiolaiva Turva, joka on lähes sata metriä pitkä.

Vartiolaiva Turva tekee varsin monipuolista työtä. Se vastaa Suomenlahdella muun muassa rajavalvonnasta, meripelastuksesta ja öljyntorjunnasta.

Aluksella voi hätähinata öljytankkeria, ja sille voi esimerkiksi laskeutua kaikilla Rajavartiolaitoksen helikoptereilla.

Arman Alizad tunnetaan ulkomaille suuntautuvista seikkailuistaan, mutta hän tekee dokumenttiohjelmia myös Suomesta.
Arman Alizad tunnetaan ulkomaille suuntautuvista seikkailuistaan, mutta hän tekee dokumenttiohjelmia myös Suomesta.

Lue myös: Arman Alizad pääsi toteuttamaan haaveensa – ”Näillä kavereilla on sellaiset laitteet, ettei merellä voi pieraistakaan ilman, että he saavat tietää!”

Vahinko lähellä

Arman pääsee jaksossa luonnollisesti myös aidon toiminnan makuun. Hän kokeilee pintapelastusta muun muassa helikopterista käsin.

– En hirveästi tykkää kylmästä, märästä tai kontrolloimattomista olosuhteista. Tässä kaikki tuli yhdellä kertaa, ja samalla piti vielä pelastaa avantoon joutunutta aikuista miestä, Arman kuvailee.

Lue myös: Arman Alizad suunnitteli jo omat hautajaisensa: ”Kun minä lähden, Sami Hedberg on esiintymässä” – hautakiveen Star Wars -viittaus!

Hän paljastaa, että jaksossa hän myös murtui paineiden alla.

– Kun laskeuduin kopterista ohuen jään päälle, irrotin ensimmäiseksi itseni ja mukana olleet valjaat vaijerista. Minulla meni hetki rauhoittua, mutta onneksi havahduin lopulta virheeseeni itse, Arman sanoo.

– Sain myöhemmin kiitosta suorituksestani, mutta oli lähellä, että olisin tarvinnut kohta itse pintapelastajaa.

Arman Pohjantähden alla Nelonen ma klo 21

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Seiskan arkisto ja Nelonen Media
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!