fbq
Telkkari
07.04.2022 21:00
Teksti: Jasmin Vainio|Kuvat: YLE
Chippendale
Uutuusdokumentti: Stripparijoukko tienasi miljoonia - mustasukkaisuus koitui kamalalla tavalla myös rakkaan kohtaloksi
Telkkari
07.04.2022 21:00
Teksti: Jasmin Vainio|Kuvat: YLE

1970-perustettu Chippendales-tanssiryhmä tahkosi miljoonia. Menestystarina päättyi kuitenkin surullisesti. Chippendalesin kirous -dokumentti kertoo toisen totuuden megasuositusta stripparishow´sta. 

Vähäpukeiset, seksikkäät nuoret miehet esiintyvät lavalla, naiset ovat myytyjä. Viihteellä ja glamourilla on kuitenkin nurja puolensa: huumeet ja palkatut murhat. 

Ylen dokkarifestivaaleilla 7.4. julkaistu uusi dokumenttisarja paljastaa synkän totuuden megasuositusta stripparishow´sta. Sarja esitetään myös TV2:lla 7.4. alkaen.

Lue myös: Chippendales-Samin rohkeat kuvat - huh, miten jumalainen kroppa!

Chippendales-ryhmä sai alkunsa 1970-luvulla, kun losangelesilainen Steve Banerjee osti huonosti menestyvän yökerhon, aikeissa nostattaa sen liiketoimintaa. Kanadalainen liikemies Paul Snider ehdotti hänelle miespuolista strippariryhmää, ja Steve otti neuvosta vaarin. 

Tanssiryhmästä tuli hetkessä jättimenestys, ja enimmillään se tuotti peräti 35 miljoonaa dollaria vuodessa. Tanssijoista tuli aikansa megajulkkiksia ja tv-ohjelmien vakiovierailijoita. Naiset tunsivat itsensä erityiseksi yleisössä. 

–  Siellä nainen sai tuntea itsensä hyväksi. Tuntui siltä, että me hallitsimme ja he olivat palvelemassa siellä meitä. Roolit vaihtuivat, toteaa naimisissa Chippendales-tanssijan kanssa ollut Nancy Dineen dokumentissa. 

Chippendales
Keikoilla sattui ja tapahtui. 

Lue myös: Sauli Koskinen sai sylitanssin Chippendales-showssa - video Vegasista!

Seksikkyyden kääntöpuoleksi paljastuivat kateus ja ahneus sekä ryhmän sisällä että ulkopuolella. 

– Chippendales oli pohjimmiltaan korruptoitunut organisaatio, toteaa eläkkeellä oleva FBI:n agentti Scott Garrioloa dokumentissa.

Menestyksen harjalla Paul kärsi mustasukkaisuudesta, kun hänen tyttöystävästään Dorohty Starrenista tuli Playboyn vuoden puputyttö, jota Hugh Hefner liehitteli. Tämä oli liikemiehelle liikaa, ja pariskunta erosi. Paulin mielenterveys ei kestänyt tätä, vaan hän päätyi järkyttävään tekoon. Ensin hän tappoi ex-tyttöystävänsä ja sen jälkeen itsensä. 

Chippendales

Lue myös: Chippendales-tähti Sami ja Sauli vauhdissa Vegasissa - video!

Menestyksen taustalla alettiin käymään valtataisteluja kohtalokkain seurauksin. Stevelle Chippendalesin menestyksestä tuli suoranainen pakkomielle, eikä hän pelännyt ottaa järeitä aseita käyttöönsä menestyäkseen. Hän suunnitteli muun muassa kilpailevien baarien tuhopolttoja. 
Steve alkoi laajentamaan bisneksiään, ja mukaan yritykseen tuli Nick De Noia, joka toimi tuottajana ja koreografina. Pian Steve kuitenkin koki roolinsa uhatuksi, ja hän pelkäsi menettävänsä suositun brändin. 

Steve suunnitteli ja toteutti palkkamurhan. Hän halusi saada Nick De Noian hengiltä onnistuen siinä. 

Myöhemmin selvisi, että yökerhoyrittäjä oli tilannut palkkamurhan entisen poliisin kautta. Heidät saatiin kiinni vasta vuosien kuluttua. Steve oli pestannut palkkamurhaajan tappamaan myös kilpailevan tanssiryhmän miehet syanidilla. Tappo kuitenkin epäonnistui, kun siihen palkattu henkilö meni kertomaan asiasta FBI:lle.

Vuonna 1993 Steve saatiin kiinni. Häntä uhkasi 26 vuoden tuomio. Kuitenkin päivää ennen tuomiota tapahtui jälleen käänne. Steve Banerjee oli tappanut itsensä edellisenä iltana. 

Chippendalesin kirous 7.4. alkaen TV2 klo 21.00. Katsottavissa myös Yle Areenassa.