Hyppää pääsisältöön
Turkin Alanya – edullinen aurinkokohde!

Turkin Alanya – edullinen aurinkokohde!

Turkin Alanya on kuulunut suomalaisturistien suosikkikohteisiin jo vuosien ajan, ja kaupunkiin matkustaakin vuosittain lähes 100 000 suomalaista.

Pakettimatkojen noin neljän tunnin suora lento laskeutuu joko kahden tunnin bussimatkan päähän Antalyaan tai tunnin matkan päähän Gazipasan lentokentälle.

Äkkilähdöllä Alanyaan pääsee jopa alle 200 eurolla, mutta keskimäärin viikon reissu keskivertohotellissa maksaa noin 500 euroa.  

Välimeren rannalla sijaitseva lomaparatiisi sopii niin nuorille kreisibailaajille, lapsiperheille kuin myös rauhaa rakastaville varttuneemmille matkustajille. Alhainen hintataso ja upeat hiekkarannat ovat hurmanneet monet suomalaismatkustajat ensisilmäyksellä. Jotkut jopa niin pysyvästi, että moni on ostanut loma-asunnon Alanyasta.

 

Alanyan villi yöelämä tyydyttää myös nuorta bailumatkaajaa.

 

Monipuolista tekemistä

Matkaoppaat-tv-sarjasta tuttu Deturin palvelupäällikkö Terhi Alanya rakastui sekä kaupunkiin että paikalliseen mieheen 20 vuotta sitten. Terhi jos kuka tietää kaiken kaupungista.

– Alanya on hyvä lomakohde, sillä siellä on todella monipuoliset harrastemahdollisuudet ja nähtävyydet ovat lähietäisyydellä. Vinkkini on: tehkää jotain! Älkää jääkö pelkästään hotellin altaalle, Terhi opastaa.

Alanya on kuin unelma auringonpalvojille, sillä lämpö on taattu.

– Suomalaiset suosivat huhti- ja lokakuuta, jolloin lämpötila on 25–30 astetta. Skandinaavit matkustavat keskikesällä, koska heille 45 astetta ei ole yhtään liikaa, Terhi naureskelee.

 

Kale-kukkulalta upea näköala yli Alanyan. Sää on suotuisa huhtikuusta lokakuuhun suotuisa, yli 25 astetta. Keskikesällä lämpö voi nousta jopa 40 asteeseen.

 

Tarkat turvatarkastukset

Matkustamisen vaarat ovat nousseet esiin viime aikoina, mutta Terhi neuvoo olemaan huolestumatta.

– Esimerkiksi Turkissa lentokentät ovat paljon eurooppalaisia turvallisemmat. Lentokentillä on autolla sisään ajaessa kontrolli, ja matkustajille ensimmäinen turvatarkastus on jo ulko-ovilla. Lähtöselvitykseen ei kävellä kuten esimerkiksi Suomessa. Samoin ostoskeskuksissa on aina ovilla turvatarkastus ja metallinpaljastin, Terhi sanoo.

 – Alanya on poikkeuksellinen kaupunki Turkissa, koska siellä asuvat sekä ulkomaalaiset että eritaustaiset turkkilaiset rinta rinnan. Joka toinen ravintola ja kauppa on kurdiomisteinen, ja tästä syystä etnisiä jännitteitä ei ole Alanyassa koskaan ollut.

 

 


Teksti:
Katja Lintunen
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!