Transsukupuolisen Alexin äidin ahdinko: Odotin poliisin kertovan, ettei häntä enää ole

Telkkari | 21.03.2016 16:28

Tänään Nelosella nähtävässä Kielletty rakkaus –ohjelmassa kuullaan transsukupuolisen Alexin ja hänen vaimonsa Peninan tarina.

Seiskastakin tuttu Alex tajusi jo nuorena olevansa transsukupuolinen, ja hän aloitti sukupuolenkorjausprosessin täytettyään 18 vuotta. Koulussa Alex kohtasi kiusaamista ja hän viettikin vapaa-aikansa lähinnä tietokoneen ääressä.

- Minua kiusattiin lähinnä seksuaalisen suuntautumiseni vuoksi ja koska olin paksumpi ja puhevikainen. En ollut enää koulussa, kun tulin ulos kaapista transihmisenä. Todennäköisesti siitäkin olisi tullut sanomista, Alex kertoo illan jaksossa.

Paha olo näyttäytyi Alexin elämässä itsetuhoisuutena.

- Vahingoitin itseäni fyysisesti viiltelemällä. En tiedä, onko selitys se, että henkinen ja fyysinen kipu ovat tasapainossa. Silloin unohti pahat ajatukset, kun fyysinen kipu tuli tilalle.

 

Äiti murtuu kyyneliin

Alexin äiti Minna muistaa poikansa vaikeat ajat synkkänä elämänjaksona.

- Ne olivat aika pahoja. Viiltely ja kaikki. Odotti, että poliisi tulee ilmoittamaan, ettei häntä enää ole. Niitä aikoja on hirveää muistella. Hän lähti suuttuneena metsään pimeään. Minulla oli hänen kaksi pientä sisarustaan sisällä, enkä voinut lähteä hänen peräänsä. Ei ollut katuvaloja, joten en edes tiennyt mistä etsiä. Itse ajattelin, että hän lähti metsään ja tekee itselleen jotain, Minna kertoo.

Kielletty rakkaus Nelosella tänään klo 20.

 

KUVA: NELONEN

 

 

 

 

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!