Moni muistaa Jounin erityisesti Top Chef Suomi -ohjelmasta,  jossa hän sijoittui kolmanneksi.

Top Chef Suomi -ohjelmassa kohauttanut Michelin-kokki Jouni Toivanen: ”Minusta tehtiin paha poika!”

20.01.2020 15:04

Yksi Suomen arvostetuimmista keittiömestareista, Michelin-tähdelläkin palkittu Jouni Toivanen, 44, keräsi aikoinaan arvostusta ravintola Luomossa, joka sai Michelin-tähden vuonna 2010. Se sulki ovensa neljä vuotta myöhemmin.

Jounin ura keittiöissä alkoi jo 1990-luvun alussa. Hän on työskennellyt esimerkiksi legendaarisessa Chez Dominiquessa, joka on yhä Suomen ainoa kahden Michelin-tähden ravintola.

Lue myös: Michelin-palkittu mestarikokki Jouni Toivanen palasi ravintoloitsijaksi – ”Piti tulla vain konsultoimaan!”

Moni kuitenkin muistaa Jounin paremmin Top Chef Suomi -ohjelmasta vuodelta 2012. Hänen osallistumisensa kisaan aiheutti pienen kohun, sillä monien mielestä Michelin-kokin pitäisi olla pikemminkin ohjelman päätuomari. Top Chefin voitti kuitenkin nykyään Kokkisodasta tunnettu Teemu Laurell, ja Jouni sijoittui kolmanneksi.

– Osallistumiseni oli ehkä vähän sellainen tsoukki. Kisaaminen oli hauskanpitoa, ja olihan se hauskaa, että finaalissa vastaan asettui myös alaiseni Lasse Lindström.

Moni muistaa Jounin erityisesti Top Chef Suomi -ohjelmasta,  jossa hän sijoittui kolmanneksi.
Moni muistaa Jounin erityisesti Top Chef Suomi -ohjelmasta, jossa hän sijoittui kolmanneksi.

 

Kuvausten jälkeen ohjelman päätuomari Hans Välimäki valitteli, että hänestä leivottiin äkkiväärä töksäyttelijä. Myös Jouni kokee, että hänestäkin piirrettiin tietynlaista kuvaa.

– Minusta tehtiin vähän niin kuin paha poika, mutta se oli kokonaan käsikirjoitettua. Olen oikeasti ihan kiva tyyppi, Jouni virnistää.

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Juha Nurmi
Kuvat: Pasi Murto ja Jounin kotialbumi

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!