fbq
Telkkari
18.01.2022 13:00
Teksti: Jasmin Vainio|Kuvat: Elisa Viihde Viaplay
Ivalo
Toimittajan kommentti: Mitä tapahtui odotetulle Ivalo-kaudelle? Lopussa jännitys lässähtää ja myötähäpeä nousee kattoon
Telkkari
18.01.2022 13:00
Teksti: Jasmin Vainio|Kuvat: Elisa Viihde Viaplay

Sisältää käänteitä Ivalon 2. kauden viimeisestä jaksosta.
 
Iina Kuustosen tähdittämän Ivalon toinen kausi tuli juuri päätökseen Elisa Viihde Viaplaylla. 

Kauden juoni keskittyi salaseuraan, ihmismetsästykseen, selvittämättömän murhan uudelleentutkimiseen, aborttidopingiin…

Kaudella myös ihmissuhteiden kohdalla koettiin pieniä pyörremyrskyjä, kun päähahmo Nina Kautsalon (Kuustonen) ex-mies Esko (Mikko Leppilampi) ja sisko Marita (Pihla Viitala) rakastuivat. Samalla myös tyttärien rakas äiti menehtyi syöpään. 

Kautsalo ponnisteli myös työnsä ja äitiyden välillä. Samalla hän kohtasi vuosikymmenten jälkeen isänsä, joka hylkäsi tämän ollessa pieni.

Lue myös: Poliisikaunotar Iina Kuustosen hyytävä paljastus Ivalo-sarjan kuvauksista!
 
Kauteen on purkitettu mielenkiintoisesti niin ihmissuhdedraama kuin rikosjuoni, joka on ollut kylläkin kokonaisuudessaan hyvin absurdi. 

Sarjassa nähtävät ulkomaanvahvistukset, kuten Walking Death -tähti John Finn, ovat tuoneet sarjaan lisää uskottavuutta kansainvälisessä mittapuussa. 

Sunnuntaina (16.1.) sarja huipentui viimeiseen jaksoon, tai siis sen piti huipentua, mutta todellisuudessa se lässähti kuin lehmän häntä. Edellisellä kaudella katsojat saivat nauttia sarjasta 10 jakson verran, nyt niitä oli kuitenkin vain kuusi.

Heräsikin kysymys, onko kuvauksissa tapahtunut jotain sellaista, että lähes puolet kaudesta pitikin paketoida yhteen jaksoon? 

Ivalo
Viimeisessä jaksossa Kajanne (Mikko Nousiainen) pelastettiin ihmismetsästäjien kynsistä. 


Myötähäpeä käsinkosketeltavissa

Vaikutti siltä, että viimeiseen jaksoon oli sullottu juonenkäänteitä neljän jakson verran, ja ne oli kuorrutettu aimolla annoksella kliseitä. 

Poliisitehtävistään hyllytetty Kautsalo kantoi sankariviittaa selvittämällä mysteeririkoksen, kaappasi käsiraudoissa syyllisen, eli hänen isänsä, ja vei salametsästäjien käsiin. Halusi pelastaa syyttömänä ihmismetsästäjien käsissä olevan jääkiekkoilija Kajanteen, joka sai lopulta sääliä ihmismetsästäjiltä. Kautsalon isä kuoli vahingossa, eikä tästä tullut edes noottia viranomaisilta, vaan lohduttavia sanoja, kun hänen kaksi kollegaansa lähtivät pelastamaan seuruetta.

Viimeistään siinä vaiheessa, kun ihmismetsästäjät tajusivat tehneensä väärin ja päättivät polttaa ikiaikaisen seuransa linnan, meinasi myötähäpeämittari räjähtää. 

Lue myös: Musta silmä ja näköhäiriö! Iina Kuustonen joutui pelottavaan onnettomuuteen: "Suoraan ensiapuun"

Lisäksi Kautsalon ja naisihmismetsästäjän tappelukohtaus ja ninjapotkut olivat sellaista luokkaa, että samanlaista voisi nähdä kung fu -elokuvissa tai kapakan jälkeen nakkikiskajonossa. 

Vaikka viimeinen jakso lässähti kuin pannukakku konsanaan, antaa sarjan muut jaksot sen anteeksi. Toivottavasti saamme nauttia sarjasta ja Kuustosen loistavasta roolihahmosta vielä tulevaisuudessakin uusin tuotantokausien merkeissä. 

Ivalon kaksi kautta katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »