fbq
Telkkari
04.02.2017 17:30
Teksti: PETRI VOUTILAINEN|Kuvat: Seiskan toimitus & VIHREÄT
Ernest Lawson Putous-pressissä
Tiesitkö tätä: Putous-ennakkosuosikin isä on kaupunginvaltuutettuna toimiva tietoliikenneinsinööri!
Telkkari
04.02.2017 17:30
Teksti: PETRI VOUTILAINEN|Kuvat: Seiskan toimitus & VIHREÄT

Putous-näyttelijä Ernest Lawson, 28, on yksi tämän kevään kiinnostavimmista tv-tähdistä.

Viime syksynä kasvatustieteen maisteriksi valmistunut komistus työskenteli vuoden alussa viidennen luokan opettajana ja esiintyi Roope Salmisen ja Sasu Paakkunaisen perustaman Kolina-improvisaatioryhmän riveissä. Nyt hän on laittanut toistaiseksi opetustyöt jäihin, mutta jatkaa keikkailemista improvisaatioryhmän kanssa.

Abdul Tuisku -Putous-hahmo

Yksi ennakkosuosikeista

Ernestin luoma sketsihahmo, suomalais-afrikkalainen poptähti Abdul Tuisku on yksi sketsihahmokilpailun ennakkosuosikeista.

Hahmon hokemia ovat ”Mie Floppaan” ja ”Kiitos”. Abdulin vanhemmat eivät ymmärrä laulukilpailussa toiseksi tulleen Abdulin musiikillista suuntautumista. Putouksen toisessa livelähetyksessä Abdul Tuisku antoi maistiaisen seuraavasta hitistään Madafakin malariasta.

 

Ernest Lawson ja hänen isänsä

Sketsihahmonsa tavoin Ernestin sukujuuret ovat Afrikasta, tarkemmin ottaen Togosta, josta hänen isänsä on kotoisin. Oulunsalossa kasvaneen näyttelijän Latékoé-isä on kaupunginvaltuutettuna toimiva tietoliikenneinsinööri ja äiti aikuiskoulutuspäällikkönä työskentelevä lastentarhanopettaja.

– Olen käynyt Afrikassa useita kertoja, sillä minulla asuu siellä sukulaisia. Rakastan matkustelua, joten on ollut siistiä käydä maassa, jossa on ollut entuudestaan tuttuja ihmisiä. Minulla on reissuista vain hyviä muistoja, Ernest kertoo Seiskalle. 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »