fbq
Telkkari
22.04.2022 19:15
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Jukka Alasaari & Saku Tiainen / Nelonen
Anna Puu.
Tiesitkö tätä? On olemassa yksi tilaisuus, jossa Anna Puu ei pysty esittämään järisyttävän suosittua jättihittiään – ”En kykene laulamaan sitä”
Telkkari
22.04.2022 19:15
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Jukka Alasaari & Saku Tiainen / Nelonen

Nelosen The Voice of Finlandin kuluva tuotantokausi on kääntymässä loppusuoralle. Panokset alkavat olla tapissa, sillä tänään perjantai-illan (22.4.) livelähetyksessä selviää laulukilpailun finalistinelikko.

Kilpailijoiden ja vierailevien tähtiartistien lisäksi ohjelmassa ääneen pääsevät luonnollisesti myös arvovaltaiset tähtituomarit. Yksi punaisilla tuolilla istuvista on Anna Puu, jonka jättihitti Mestaripiirros on ollut jo vuosikausia erittäin suosittu kastelaulu.

– Se on ihan mieletöntä. Olen itsekin kuullut, että se on tosiaan tosi suosittu ristiäisissä ja nimiäisissä. Minua pyydetään myös hyvin usein laulamaan sitä ristiäisiin, Anna Puu eli oikealta nimeltään Anna Puustjärvi, 40, kommentoi taannoin Seiskalle.

Lue myös: Amerikkalainen mediajätti hehkuttaa Lahtea – nyt puhuvat Suomen Chicagossa asuvat Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen: ”Sehän me kaikki tiedetään”

Anna Puu nähdään tänäkin iltana The Voice of Finlandin tähtituomarina.
Anna Puu nähdään tänäkin iltana The Voice of Finlandin tähtituomarina.

Liian koskettavia tilaisuuksia

Kysyntä on valtaisaa, sillä Suomessa syntyy vuosittain noin 50 000 lasta. Vauvoja sikiää siis siellä täällä ja ristiäisiä sekä nimiäisiä järjestetään lähestulkoon joka joenmutkassa, mutta yksi asia on ja säilyy: Anna Puuta ei kuulla laulamassa niissä Mestaripiirrosta.

Lue myös: Toni Wirtanen täräyttää mielipiteensä hittiohjelman jättäneestä räppäristä: ”Ottamatta keneltäkään mitään pois…”

– Olen tehnyt jossain vaiheessa sellaisen päätöksen. En kykene laulamaan sitä laulua missään niin koskettavassa tilaisuudessa, Anna perustelee.

– Olen ehkä laulanut elämäni aikana kaksissa ristiäisissä ja ne molemmat kerrat menivät itkuksi. Olen päättänyt, etteivät ristiäiset ole minun juttuni esiintymisessä.

Annan mielestä Mestaripiirroksesta tekee mestariteoksen sen tietynlainen virsimäisyys.
Annan mielestä Mestaripiirroksesta tekee mestariteoksen laulun tietynlainen virsimäisyys.

”Hyvin virsimäinen laulu”

Kyseessä ei kuitenkaan ole ”pelkkä” ristiäis- tai nimiäislaulu, vaan kuten edellä mainittua, myös yksi Anna Puun kaikkien aikojen hiteistä. Mutta mikä kappaleesta sitten tekee niin poikkeuksellisen ja koskettavan?

Lue myös: Juha Tapiolta ja Anna Puulta painava puheenvuoro: tällaista artistia Suomi nyt oikeasti kaipaa

Artistin itsensä mielestä suurin kiitos kuuluu kappaleen säveltäjälle Kinipille sekä sanoittajalle Mariskalle. Vain reilu kaksiminuuttinen kappale on peräisin Anna Puun samannimiseltä esikoisalbumilta vuodelta 2009.

– Se on hyvin virsimäinen laulu. Siinä ei ole kertosäettä ja se tavallaan sopii hengelliseksi lauluksi. Se on ajateltavissa niin, että laulu kertoo juuri sinun lapsestasi – siitä sinun Mestaripiirroksestasi. Vaikka taustatarina olisikin sitten mikä vain, Anna sanoo Seiskalle.

The Voice of Finlandin semifinaali perjantaina Nelosella klo 20.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »