fbqTänään Arman Pohjantähden alla: homoseksuaalia turvapaikanhakijaa kiusattiin! | Seiska
Tänään Arman Pohjantähden alla: homoseksuaalia turvapaikanhakijaa kiusattiin!

Tänään Arman Pohjantähden alla: homoseksuaalia turvapaikanhakijaa kiusattiin!

Telkkari | 16.05.2016 19:23

Arman Alizad tutustuu Arman Pohjantähden alla –ohjelman tämän illan jaksossa turvapaikanhakijoihin sekä heidän tarinoihinsa. Vainoa paenneet turvapaikanhakijat saattavat joutua Suomessa uusiin ongelmiin. 

Suuri osa turvapaikanhakijoista on muslimeita, joiden keskuudessa esimerkiksi seksuaalivähemmistön edustajilla ei ole helpot oltavat.

- Meillä on yksi asiakas, joka kuuluu seksuaalivähemmistöön. Häntä on kiusattu, uhattu ja lyöty, vastaanottokeskuksessa kerrotaan Armanille.

Uhri on ollut kahdessa eri vastaanottokeskuksessa, joissa häntä on pahoinpidelty henkisesti sekä fyysisesti.

 

 

- Minua on kohdeltu huonosti, on ahdisteltu ja jopa lyöty. 90% prosenttia ihmisistä täällä ei hyväksy minua. Ongelmat olivat päivittäisiä ja vaikeita, siksi olin erittäin väsynyt henkisesti. Esimerkiksi, kun menen ruokalaan syömään, ihmiset alkavat supisemaan ja kauhistelemaan minua, mies kertoo ohjelmassa.

Mies on ottanut yhteyttä sosiaalityöntekijöihin, jotka tietävät uhrin tilanteesta. Sen lisäksi vastaanottokeskuksen työntekijät ja vartijat ovat nähneet läheltä, millaisten ongelmien kanssa uhri joutuu painimaan.

 

"Nyt tilanteeni on huomattavasti parempi"

Onni kuitenkin kääntyi ja miehelle järjestettiin paikka suomalaisesta perheestä.

- Olen hyvin tyytyväinen tähän perheeseen ja nyt tilanteeni on huomattavasti parempi kuin ennen. Mutta ulkopuolella yritän aina välttää näitä muita, jotka ovat minua vastaan.

Jaksossa kasvottomana esiintyvä mies kertoo, että monet homoseksuaalit turvapaikanhakijat kokevat rujoa kohtelua lähes päivittäin - erityisesti Helsingin keskustan alueella.

- Toivon, että vastaanottokeskuksissa opetettaisiin suvaitsevaisuutta, koska tällaista kiusaamista ei saisi tapahtua.

Arman Pohjantähden alla Nelosella tänään tiistaina kello 22.

 

 

 

 

Teksti:Mariama Bah
Kuvat:Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!