fbq
Telkkari
17.11.2020 16:29
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan toimitus
Itsenäisyyspäivä
Tänä vuonna täysin poikkeukselliset Linnan juhlat: nämä julkkikset nähdään Linnassa - tällainen on ohjelma!
Telkkari
17.11.2020 16:29
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan toimitus

Tasavallan presidentin kansliasta tiedotettiin tänään tiistaina tämänvuotisten itsenäisyyspäivän juhlien järjestelyistä. Koronapandemian aiheuttamien poikkeusolojen takia Presidentinlinnassa ei tänä vuonna järjestetä perinteistä juhlavastaanottoa.

- Suomen itsenäisyyspäivää juhlistetaan tänä vuonna uudella tavalla. Perinteisen juhlavastaanoton sijaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ovat kutsuneet kaikki suomalaiset viettämään itsenäisyyspäivää ruutujen välityksellä, tiedotteessa kerrotaan.

Presidentti Sauli Niinistö kertoo tiedotteessa näkemyksensä poikkeuksellisen itsenäisyyspäivän juhlistamisesta.

- Itsenäisyyttä juhlitaan Presidentinlinnassa toisella tavalla kuin aikaisemmin. Poikkeuksellisissa oloissa voimme välittää tunnelmaa, jota kuvaisin sanoilla katsotaan Suomea silmiin. Kokea kansakunnan ainutlaatuinen menestystarina ja tunnistaa ne vahvuudet, joilla kaikki vaikeudet on voitettu ja tullaan voittamaan, presidentti Niinistö sanoo.

Lue myös: Mitä ihmettä?! Linnan juhlat 2020 ehdolla Kultainen Venla -voittajaksi, vaikka koko ohjelmaa ei ole vielä edes nähty - katso kaikki ehdokkaat!

Myös tänä vuonna kunnioitetaan veteraaneja ja lottia. Presidenttipari tapaa heitä etäyhteydellä kahvin merkeissä. Illan aikana katsojat saavat nauttia suomalaisesta taiteesta eri muodoissa. 

-  Presidentinlinnassa esiintyvät muun muassa Aarne Pelkonen, Diandra, Ylioppilaskunnan Laulajat, Kaartin soittokunta, kanteletaiteilija Ida Elina sekä näyttelijät Seela Sella ja Esko Salminen. Illan ensivalssin esittävät Suomen kansallisbaletin tanssijat, tiedotteessa kerrotaan.

Lähetyksessä seurataan itsenäisyyspäivän juhlintaa ympäri Suomea. Tiedotteen mukaan myös katsojilla on mahdollisuus lähettää oman tervehdyksensä lähetykseen. 

- Aluelähetysten aiheet käsittelevät muun muassa hyvinvointiyhteiskuntaa, työtä- ja yrittäjyyttä, vapaaehtoistyötä sekä Suomen luontoa ja saamelaisuutta. Lisäksi kuullaan lasten ja nuorten sekä varusmiesten ajatuksia.

Ohjelmaa juontavat Ella Kanninen ja Jussi-Pekka Rantanen

Yle näyttää itsenäisyyspäivän tapahtumat suorana sunnuntaina 6. joulukuuta kello 19.30–22 Yle TV 1 -kanavalla. Lähetys on kaksikielinen.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »