Katso videot!
Lauri Haukka.

”Täällä on pesty kuolleet ja käyty emännän kanssa saunassa” – Maajussille-morsian -ohjelmasta tuttu sydäntenmurskaaja Lauri Haukka esittelee sukutilansa Seiskalle: tilusten historia ulottuu 1500-luvulle!

03.06.2020 16:11

Varsinais-Suomen Velkua on aluetta, jonne ei sivullinen sattumalta eksy. Nykyisin Naantalin kaupunkiin kuuluva alue on varsin merellinen, sillä siihen kuuluu yli 300 saarta. Pitäjän saaristo on myös historiallisesti merkittävää, sillä alueella on ollut asutusta keskiajalta lähtien.

Myös Haukan maatilan tarina työntyy 1500-luvulle - ellei peräti pidemmällekin historian syövereihin.

Lue myös: No pitihän se arvata! Sinkkumarkkinoille ilmoittautunut Maajussi-Lauri on hyvä kaveri Tauskin kanssa - "Silloin hameet nousevat yleensä korviin!"

– Kirkon kirjat ulottuvat 1500-luvulle, mutta voi hyvin olla, että sukutilamme on ollut käytössä jo kauan sitä ennen, Lauri Haukka selostaa Seiskalle.

Lue myös: Naantalissa jysähti parisuhdepommi! Maajussi-Laurin ja Anun unelmaliitto säpäleiksi: Työ meni kaiken edelle!

Tehokasta kumivenettä Velkuan vesillä ohjastava Lauri Haukka johdattaa Seiskan lukijat historialliselle sukutilalleen.
Tehokasta kumivenettä Velkuan vesillä ohjastava Lauri Haukka johdattaa Seiskan lukijat historialliselle sukutilalleen.

Esittelee videolla sukutilansa

Kolmekymppinen Lauri on historiallisen sukutilansa perillinen sekä sukunsa ensimmäinen valtakunnallinen julkkis. Raamikas saaristolaisisäntä nähtiin viime syksynä saalistamassa itselleen emäntää MTV:n supersuositussa Maajussille morsian -ohjelmassa.

Ohjelmassa Lauri valitsi rinnalleen uusikaupunkilaisen Anun. Mutta kuten Seiska on antaumuksella raportoinut, nuorenparin onni ei lopulta kestänyt.

Lue myös: Unelmaliitto säpäleiksi! Maajussi-Lauri paljastaa, mitä hänen ja uusikaupunkilaisen Anun välillä todella tapahtui: "Ero lähti meikäläisestä"

Oheisella videolla Lauri johdattaa Seiskan lukijat sukutilalleen:

 

Savusaunassa pestiin kuolleet

Historiallinen sukutila on siis yhä vailla emäntää. Mikäli sellainen joskus löytyy, tulee tuleva morsian nauttimaan poikkeuksellisen hulppeista maatilapuitteista: Haukan historialliselta tilalta löytyy valtavan päärakennuksen lisäksi muun muassa aittoja, museokäyttöön otettuja sivurakennuksia sekä aito savusauna.

Lue myös: Nyt tärähtää totuus tiskiin! Maajussi-Laurilla ja Anulla jääkylmät välit: eivät ole enää missään tekemisissä - "Kaveruus ei välttämättä olisi ollut hyvä idea"

– Täällä on perinteisesti pesty kuolleet ja savustettu kinkut ja käyty emännän kanssa lauantai-iltaisin saunassa, Lauri selostaa Seiskalle.

Lue myös: Anusta eronnut Maajussi-Lauri hukkuu töihin: Edessä on kiireinen kesä! 

Tällä videolla Lauri esittelee historiallisen savusaunan:

 

 

Seiska tuo iloa elämään! Autamme nyt lukijoitamme joka kuukausi. Tunnetko jonkun, joka on avun tarpeessa? Auta läheistäsi ja ilmoita hänestä meille!

Teksti: Eetu Ampuja, Naantali
Kuvat: Eetu Ampuja & Timo Korhonen

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!