Skip to main content
Tiia Elg

TTK-tuomari kannusti Tiia Elgin Salkkareiden koekuvauksiin: Ilman häntä tuskin olisin hakenut!

Tanssija-näyttelijä Tiia Elg päätyi Salatut elämät -sarjaan ja Eva Tammisen rooliin koekuvausten kautta kolme vuotta sitten.

- Olen kiitollinen Helena Ahti-Hallbergille siitä, että hän kannusti minua hakemaan Salattujen elämien koekuvauksiin. Ilman häntä minulla tuskin olisi ollut tarpeeksi rohkeutta tavoitella tätä unelmaa. Näytteleminen ei ole tuulesta temmattu ammatti minulle, sillä ala on kiinnostanut minua aina, sillä jo kouluaikoina olin mukana näytelmissä ja musikaaleissa, Tiia sanoo Seiskalle.

Koulutukseltaan Tiia on ammattitanssija, joka opetti ennen Salkkari-pestin saamista tanssimista peräti kuutena iltana viikossa.

- Salkkareiden epäsäännölliset työaikataulut eivät ole mahdollistaneet opetustyön jatkamista. Minulla on ollut hirveä ikävä oppilaitani. Kun jatkossa jatkan opettamista, muistan potkia omia oppilaitani eteenpäin ja muistutan heitä uskomaan omiin unelmiinsa. Kaikki on mahdollista saavuttaa, kunhan tekee töitä asioiden eteen ja uskoo itseensä.

Tiia Elg

Kun Tiia sai kuulla saaneensa Evan roolin, ei hän ollut uskoa asiaa todeksi.

- Ei sillä, että koekuvaukset olisivat menneet huonosti. Ne menivät hyvin, mutta hakijoita rooliin oli niin paljon, että todennäköisyys roolin saamiseen oli pieni.

Kova suosio Kehä III:n ulkopuolella

Roolin myötä Tiian elämä ei ole juurikaan muuttunut. Toki ihmiset tunnistavat hänet kaupungilla, mutta se ei Tiiaa häiritse.

- Se on jokapäiväistä, että joku kiinnittää kaupungilla huomion. Toisin kuin pienemmissä kaupungeissa, Helsingissä ihmiset harvemmin tulevat juttelemaan. Kun menen Jyväskylään tanssiparini luokse, niin ihmiset tulevat pyytämään nimmareita ja yhteiskuvia.

Tiia ei ollut seurannut Salattuja elämiä juurikaan ennen sarjan näyttelijäkaartiin liittymistä. Roolin saatuaan hän jutteli 22-vuotiaan pikkusiskonsa kanssa, joka oli seurannut sarjaa jo pidemmän aikaa.

-  Pääsin aika nopeasti kiinni juonikuvioihin ja roolihahmoihin siskoni avulla. Koska tanssiminen on suuri osa elämääni, minulla ei ole ollut aikaa katsoa telkkaria. En edes omista televisiota. Omat kohtaukseni katson kuvausten jälkeen studiolla.


Teksti:
PETRI VOUTILAINEN
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!