Supernanny Suomi

Supernanny joutuu haasteen eteen: vanhemmat pelkäävät lapsen aggressiivisuuden äityvän kohtalokkaaksi – "Joka aamu pelottaa"

07.04.2020 18:01

Psykoterapeutti Pia Penttala kohtaa melkoisen haasteen illan Supernanny Suomi -jaksossa.

Tämän illan jaksossa tutustutaan Säynätsalossa asuviin Christineen ja Tommiin, jotka ovat ajautuneet pahoihin ongelmiin tytärtensä, 7-vuotiaan Nooran ja 9-vuotiaan Jennan kanssa.

- Jennalla on koulussa jo kiusaamisongelmia, ja koulupsykologi on joutunut puuttumaan asioihin. Pelkäämme sitä, että Jennan käytös menee niin pahaksi, ettei hän pysty enää tekemään mitään. Että hän joutuu koulukotiin tai vastaavaan. Alan olla aika loppu. Tuntuu kuin ei osaisi kasvattaa omaa lastaan, Christine kertoo.

Yhteistä yritystä pyörittävät Christine ja Tommi lähtevät töihin aikaisin aamulla, ja lapset jäävät kotiin hoitamaan aamutoimensa ennen kouluun menoa. Vanhempien mukaan he saavat päivittäin puheluita siitä, että Jenna on tehnyt jotain Nooralle.

- Joka aamu pelottaa, jos sattuu jotain pahempaa, isä Tommi huokaa.

 

Traumaattinen lapsuus

Christine antaa lapsilleen periksi kaikessa, koska hänen oma lapsuutensa oli traumaattinen.

- Periksi antaminen voi tulla lapsuudesta. Siellä on ollut aika paljon kaikkia traumoja. Minulle on pidetty todella kovaa kuria. Varmaan siitä syystä en halua pitää kuria.

Supernanny Pia Penttala kiinnittää huomiota Christinen itsekriittisyyteen.

- Christine pohtii paljon omaa vanhemmuuttaan nimenomaan huonouden kautta. Huomioiden hänen lapsuutensa, joka on ollut hyvin traumaattinen koko lapsuuden ajan.. Hän ei ole tullut hyväksytyksi ja rakastetuksi. On selvää, että vanhemmuuden kuva on hyvin erilainen, Supernanny pohtii.

Supernanny MTV3-kanavalla tiistaisin klo 21. Jaksot ovat nähtävissä myös C Moressa ja mtv-palvelussa.

 

 

Seiska tuo iloa elämään! Autamme nyt lukijoitamme joka kuukausi. Tunnetko jonkun, joka on avun tarpeessa? Auta läheistäsi ja ilmoita hänestä meille!

Teksti: Antero Alhonen
Kuvat: MTV

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!