Telkkari
Katso kuvat!

Suomen uudet MasterChef-kisaajat julki: mukana olympiavoittajan poika - kuvat!

07.08.2020 20:01

Suomalaisten keittiöiden korkeinta titteliä tavoitellaan jälleen syyskuusta lähtien, kun 12 taitavaa kokkia kilpailevat MasterChef 2020 -ohjelmassa.

Osallistujat on tällä kertaa löydetty ruoka- tai ravintola-alalla työskentelevistä ihmisistä. Luvassa saattaa olla kokkikilpailun ammattitaitoisin kausi. Jokaisella on kuitenkin intohimoinen palo nousta Suomen ravintolamaailman huipulle.

Juhani, 38, Helsinki

Juhani on kokiksi kouluttautunut helsinkiläinen myyntipäällikkö, joka on varustettu tarkalla makupaletilla. Työkseen Juhani tuo maahan viinejä, mutta hän haluaa nyt verestää kokkaustaitojaan. Mies tunnustautuu intohimoiseksi kokkaajaksi, vaikkei ole sitä työkseen juuri tehnytkään. Juhani suosii kokkauksessa klassista ranskalaista tyyliä, eli hän käyttää paljon kermaa ja voita.

MasterChef 2020

Kim, 29, Kuru 

Tampereen Näsinneula-ravintolassa kokkina työskentelevä Kim on sympaattinen, iloinen ja naurava persoona. Hän asuu perheensä kanssa kahden luonnonsuojelualueen välissä Kurussa. Kim rakastaa yksinkertaista ja kaunista ruokaa. Tällä hetkellä häntä kiinnostaa eniten kasvispainotteinen ruoka. Hän on impulsiivinen hetkeen tarttuja ja unelmoija, joka pitää metsissä samoilusta. 

MasterChef 2020

Sanna-Kaisa, 28, Pirkkala 

Sanna-Kaisa on kokkaillut työkseen monissa eri ravintoloissa. Tällä hetkellä hän työskentelee ravintolavastaavana Särkänniemen huvipuistossa. Ammattitaitoinen kokki on kieltäytynyt ravintoloiden työtarjouksista, koska ei täysin luota omaan osaamiseensa.

MasterChef 2020

Kozeen, 30, Helsinki

Kurdistanista lähtöisin oleva Kozeen saapui perheensä kanssa Suomeen, kun hänen journalistina työskentelevän isänsä henkeä uhattiin kotimaassa. Perheen ja suvun ruokakulttuuri merkitsee Kozeenille paljon, vaikka hän ei nojaakaan ruokafilosofiassaan kovin vahvasti juuriinsa. Kozeen kokee olevansa enemmän kuin pelkkä kokki - hän mieltää itsensä ilmiöksi ja taiteilijaksi. 

MasterChef 2020

Sofia, 22, Oulu

Maailmalla kokin hommissa pyörähtänyt Sofia haluaa näyttää, että nuori nainen voi olla paras! Hän tahtoo näyttää kaikille unelmoijille, että ikä tai mikään muukaan ei ole este haaveiden tavoittelussa. Tärkeintä on mennä unelmiaan kohti.  Sofia on kunnianhimoinen ja rohkea oman tiensä kulkija sekä vuoden 2018 grillauksen Suomen mestari. 

MasterChef 2020

Suvi, 22, Vantaa/Joensuu

Suvia varoiteltiin kotipuolessa isolle kirkolle lähtemisestä. Muiden huolista huolimatta hän muutti yksin Helsinkiin töihin, ja se kannatti. Suvia pelotti ensin olla yksin isossa kaupungissa, mutta onnistuminen huippuravintola Boulevard Socialin keittiössä on kasvattanut itsevarmuutta. Suvi on monipuolinen nuori kokki, jonka erikoisalaa ovat jälkiruoat. 

MasterChef 2020

Miki, 29, Lahti

Lahtelaisen keittiömestarin mielestä ruoassa pitää olla tarina. Miki arvostaa itse kasvatettuja lähiraaka-aineita suuresti. Hän käyttää kokatessaan kasveista kaiken mahdollisen. Porkkanastakaan hän ei heitä naatteja pois vaan pyöräyttää niistä maukkaan peston. Etelä-Amerikassa asunut Miki ottaa mielellään vaikutteita eri ruoanlaittotyyleistä maailmalta. Miki on suomalaisen olympiavoittaja Jari Puikkosen poika.  

MasterChef 2020

Patrik, 40, Helsinki 

Trendikäs helsinkiläinen skeittifaija vaatii paljon itseltään, eikä ole koskaan valmis. Hän haastaa itseään koko ajan paremmaksi kokiksi. Perherakas Patrik on jo perustanut oman ravintolansa Young Heartsin. Silti hän kaipaa uusia haasteita. Patrik on omimmillaan fuusiokeittiössä, ja hän on taitava makujen yhdistelijä.

MasterChef 2020

Ville, 29, Turku

Turkulainen jääkiekkoileva ja skeittaava kokki on nuori ja nälkäinen! Tällä hetkellä Ville työskentelee ravintola Kaskiksessa, mikä on hänelle suuri saavutus. Aiemmin hän on työskennellyt laivakokkina, joten Villellä on tietyt tekniikat hallussa. 

MasterChef 2020

Greta, 40, Loimaa

Päivätöikseen Greta pyörittää perheyritystä, Loimaan Seurahuonetta, missä hän hoitaa kaikkea huoneiden siivouksesta ravintolan kastikkeiden keittämiseen ja baarihommista pihatöihin. Hän janoaa uusia kokemuksia ja uutta tekemistä ja on kyltymätön, mitä tulee haasteisiin ja uusiin jänniin juttuihin! 

MasterChef 2020

Sirly, 32, Ylläsjärvi

Sirly palasi MasterChef-kilpailuun ottamaan revanssia, koska hän jäi amatöörikaudella kolmanneksi. Ohjelman jälkeen Sirly on kokenut loppuun palamisen ja selvinnyt siitä. Hän pyörittää nyt omaa ravintolaa Ylläsjärvellä, Euroopan parhaaksi valitussa boutique-hotellissa. Hän omistaa sen parhaan ystävänsä kanssa. 

MasterChef 2020

Dani, 26, Helsinki,

Herkän makupaletin ja vakaan kokkaamisen otteen omaava nuori keittiömestari Helsingin Kalliosta. Hän on oppinut ruuanlaitosta paljon isältään ja arvostaa perhettään ja yhteisiä lapsuusmuistoja makaronilaatikon ääressä paljon. Dani löysi itsensä ja intohimonsa kokkikoulussa. Hänen haaveenaan on perustaa yhteisöllinen ravintola. Siellä tutut ja tuntemattomat syövät yhden ison pöydän ääressä, ja illallisen jälkeen kaikki poistuttaisivat perheenä. 

MasterChef 2020

Tutut tuomarit

Ohjelman tuomaristossa vaikuttaa tuttu kolmikko Kari Aihinen, Sikke Sumari ja Tomi Björck.

MasterChef 2020

MasterChef 2020 -ohjelma alkaa MTV3-kanavalla tiistaina 1.9. klo 20.00 
 

Teksti:Niki Miettinen
Kuvat:MTV Oy
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!