Skip to main content
Pariskunta pitää käsistä kiinni

Suomalaisopettajan suhteella 20 vuotta nuorempaan oppilaaseen oli rajut seuraukset: "Pohdin, onko tämä ollut unelmieni menettämisen arvoista!"

Espoolaiset Helena, 42, ja Esa, 22, kokivat tunteiden vuoristoradan, ennen kuin he hyväksyivät rakastavansa toisiaan. Pariskunta kertoo tarinansa tänään Nelosen Kielletty rakkaus -ohjelmassa.

Helena ja Esa tapasivat toisensa neljä vuotta sitten Työväenopiston teatterikurssilla, jossa Helena oli opettajana. Suhde maksoi Helenalle tämän työpaikan.

− Kyllä minua v**uttaa, että sain potkut. Olin v**un hyvä siinä hommassa mitä tein. Osasin saada ihmiset unelmoimaan. Kiesin oppilaideni kanssa festareita, ja sain heidät tekemään esityksiä, joilla voi päästä mihin tahansa. En vain saanut viedä työtäni loppuun asti, Helena kertoo ohjelmassa.

Helenalle työsuhteen päättäminen muotoiltiin niin, että hän ei sovi opiston imagoon.

− Eihän sellaisesta asiasta voi sanoa suoraan, koska siitä tulee seuraamuksia. Tunnen ajoittain katkeruutta ja pohdin, onko tämä kaikki ollut unelmani menettämisen arvoista.

Kävivät terapiassa

Kohua herättänyt suhde veti Helenan ja Esan keskelle tunteiden vuoristorataa.

− Kävimme suhteen alussa terapiassa, että "lopettakaa tuo juttu". Että tämä on jotenkin sairasta, että en vain ymmärrä mieleni olevan sairas. Että on moraalitonta, koska olin hänen opettajansa. Itse en kokenut sitä moraalittomaksi vaan ulkopuolelta tulevaksi syytökseksi, Helena muistelee.

Myös Esa taisteli tunteitaan vastaan.

− Läheisteni oli vaikea ymmärtää tilannetta, koska kipuilin niin paljon. Saatoin puhua heille, etten edes pidä Helenasta ja seuraavana päivänä vuodatin olevani umpirakastunut. Piilouduin täysin egoni taakse ja käyttäydyin ilkeästi. Jos Helena pyysi minua osoittamaan hänelle tunteeni, niin vedin heti jonkun egokuoren, enkä suostunut hyväksymään asiaa lainkaan – etenkään muiden edessä. Kohtelin Helenaa todella hyljeksivästi, ja pidin häntä itsestäänselvyytenä.

Neljän lapsen uusioperhe

Helena ja Esa ovat naimisissa, ja pariskunnalla on yksi yhteinen lapsi. Helenalla on kolme lasta edellisestä avioliitostaan.

− Minulla ja vanhimmalla lapsella on ikäeroa vain kahdeksan vuotta, Esa paljastaa.

− Alussa joka toinen päivä tai viikko kamppailin sen ajatuksen kanssa, ettei minusta ole tähän. Kun pystyi taas rentoutumaan ja vain olemaan Helenan kanssa, niin ajatukset kaikkosivat.

Kielletty rakkaus Livillä tänään klo 21.


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
All Over Press

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!