fbqStudio: Sara Chafak koki rajua kiusaamista ulkonäkönsä ja taustansa takia: Olen saanut kuulla kaikkea! | Seiska
Telkkari
19.03.2019 21:27
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Timo Korhonen
Sara Chafak
Studio: Sara Chafak koki rajua kiusaamista ulkonäkönsä ja taustansa takia: Olen saanut kuulla kaikkea!
Telkkari
19.03.2019 21:27
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Timo Korhonen

Ex-missi Sara Chafak vieraili Studio-ohjelman suorassa lähetyksessä kertomassa ulkonäköpaineista.

Vuoden 2012 Miss Suomi Sara Chafak nousi julkisuuteen maamme arvosteuimman kauneuskilpailun voittajana, mutta matka kohti hyvää itsetuntoa on ollut pitkä ja kivinen. Sara koki rajua kiusaamista päiväkodissa sekä ala- ja yläkoulussa.

Saran isä on marokkolaistaustainen, ja monet kiusaajat kiinnittivät huomiota hänen tummiin piirteisiinsä.

- Meitä ulkomaalaistaustaisen näköisiä oli vähän, ja meitä nimiteltiin ja syrjittiin ulkonäkömme perusteella. Se jatkui ala- ja yläkoulussa. Olen saanut kuulla kaikkea. Päiväkodissa sana ”neekeri” herätti kysymyksiä, ja kotona kysyin äidiltäni, mitä se tarkoitti, Sara kertoi ohjelmassa.

Esiteini-iässä ex-missi joutui silmätikuksi näyttävän ulkonäkönsä takia.

- Jotkut tytöt ärsyyntyivät siitä, jos minulla oli jotain kivaa päälläni. Laittautuminen alkoi kiinnostaa yläkoulussa, ja minua kutsuttiin muun muassa pissikseksi ja meikkipossuksi.

 

Vähät välittää arvostelijoistaan

Saran ulkonäköä kommentoidaan etenkin sosiaalisessa mediassa. Ajoittain hän saa Instagram-tilillään julkaisemiinsa kuviin erittäin ilkeitä kommentteja.

- Vanhemmiten olen tajunnut, ettei sille voi mitään. Hyväksyn sen, enkä ole asian kanssa yksin. Ei ole minulta pois, jos joku arvostelee minua. Aikaisemmin otin asiat henkilökohtaisesti. Olen tyytyväinen ulkonäkööni

 

Harkiten kauneusoperaatioihin

Plastiikkakirurgia ja muut kauneusoperaatiot ovat menestyvä bisnes, ja erilaiset operaatiot ovat yleistyneet huomattavasti viime vuosina. Sara ei ole suunnitellut käyvänsä kauneusoperaatioissa, mutta ne eivät ole täysin poissuljettu vaihtoehto.

- Ehkä osaan vastata tuohon parinkymmenen vuoden kuluttua. Rajani menee siinä, että näyttän yhä itseltään. En usko tekeväni operaatioita, jotka muuttavat minut täysin.Pysytään siinä, että tulevat lapseni tunnistavat, että he ovat minun, Sara naurahti.