cleveland ja apu

Simpsonien ja Family Guyn suosikkihahmojen äänet vaihtuvat! Valkoihoiset näyttelijät eivät suostu esittämään värillisiä - taustalla Black Lives Matter!

30.06.2020 09:59

Suosittujen Simpsonit ja Family Guy -animaatiosarjojen joidenkin hahmojen äänet tulevat muuttumaan, koska valkoihoiset ääninäyttelijät eivät suostu esittämään jatkossa värillisiä hahmoja.

Kieltäytyminen rooleista on seurausta rasismin vastaisesta Black Lives Matter -liikkeestä, joka on ollut suuresti esillä kansainvälisestikevään ja kesän aikana.

Ohjelmien tuottajat ilmoittivat tulevasta muutoksesta viime viikon perjantaina, kertoo Huffington Post. 

Lue lisää: Näkivätkö Simpsonit Trumpin kohtalon - katso hämmentävä video!

Äänet kasvojen takana 

Family Guy -sarjan näyttelijä Mike Henry on antanut äänensä tummaihoiselle Cleveland Brown -hahmolle ohjelman alusta asti. 20 vuoden jälkeen hän ilmoitti, että jättää hahmon esittämisen muille. 

- On ollut suuri kunnia esittää Family Guyn Clevelandia 20 vuoden ajan. Rakastan tätä hahmoa, mutta tummaihoisten ihmisten pitäisi näytellä tummaihoisia ihmisiä. Siksi poistun tästä roolista, Mike kertoo twitterissä.  

 

familyguy
Näyttelijä Mike Henry kuvassa oikealla ja esittämänsä animaatiohahmo Cleveland Brown. 

Näyttelijät Kristen Bell ja Jenny Slate ovat ilmoittaneet sosiaalisessa mediassa, etteivät enää esitä värilliä hahmoja. Molemmat kertoivat asiasta erilisissä postauksissa Instagramissa. 

Kristen oli esittänyt Apple TV+ -suoratoistopalvelun Central Park -sarjassa tummaihoista Mollya. Jenny oli antanut äänensä Netflixin Big Mouth -komedian tummaihoiselle Missy-hahmolle. Nyt he molemmat pyytävät tilalleen tummaihoisia näyttelijöitä. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jenny Slate (@jennyslate) on

Jenny slate ja missy
Missy-hahmon rinnalla hänen tähänastinen ääninäyttelijänsä Jenny Slate.

Simpsoneiden Apu-hahmon ääninäyttelijä Hank Azaria ilmoitti aikaisemmin tänä vuonna, ettei aio esittää enää intialaisperäistä piirroshahmoa. Hän on toivonut, että hahmoa esittämään tulisi intialaista syntyperää oleva näyttelijä.

Vielä ei ole tietoa, poistuvatko hahmot kokonaan sarjoista vai tuleeko niiden tilalle uudet äänet. 

Apu ja Hank
Apu Nahasapeemapetilon ja hänen tähänastinen ääninäyttelijänsä Hank Azari.

Ensimmäinen muutos

Vain yhden tunnetun animaatiohahmon tilalle on jo löydetty uusi tulkitsija. Tummaihoisen tohtori Hibbertin alkuperäisen äänen takana oli Harry Shearer, joka on jo vaihtunut muutama vuosi sitten tummaihoiseen näyttelijään Kevin Michael Richardsoniksi

Hibbert ja Kevin Michael Richardson
Simpsoneiden tohtori Hibbert ja uusi ääninäyttelijä Kevin Michael Richardson.

Lähde: Huffington Post
 

Seiska tuo iloa elämään! Autamme nyt lukijoitamme joka kuukausi. Tunnetko jonkun, joka on avun tarpeessa? Auta läheistäsi ja ilmoita hänestä meille!

Teksti: Niki Miettinen
Kuvat: All Over Press, Instagram

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!