Telkkari

Seiska kurkisti Huomenta Suomen kulisseihin - Pekka Poudan Sini-koira dominoi suoraa lähetystä!

19.02.2017 10:03

Helsingin ydinkeskusta on aamukuudelta pimeä ja hiljainen. Tavaratalo Stockmannin naapurissa sijaitseva Akateeminen kirjakauppa avautuu vasta parin tunnin päästä, mutta sisällä valot paistavat jo kirkkaina.

- Kameramiehet saapuivat jo ennen aamuviittä, Seiskan toimittajaa ja kuvaajaa vastaan rientävä studioemäntä Eija Korhonen paljastaa.

Totta tosiaan: kirjakauppa muuntuu tätä nykyä joka arkiaamu tv-studioksi. Esplanadin puoleisen ikkunan ääressä kuvataan aamukuudesta yhdeksään MTV3:n Huomenta Suomen suoraa lähetystä.

Kultaisten rullaportaiden kupeessa tarkastellaan yleensä ruotsinkielistä kirjallisuutta, mutta tällä hetkellä se on maskeeraaja Erika Carlsonin toimipiste. Nyt sieltä saapuu vuoden 2013 Miss Suomi Lotta Näkyvä, joka on paitsi tyrmäävä, ajankohtaan nähden myös hämmästyttävän pirteä ilmestys.

- Ugandassa herättiin joka aamu 5.30, vastikään Afrikasta hyväntekeväisyyshommista palannut Lotta perustelee.

Sini saapuu paikalle

Suora lähetys käynnistyy tasan kello 06.25. Tammikuun alussa juontopesteissään aloittaneet Joanna Kuvaja ja Juhani Henriksson toivottavat tv-katsojille hyvät huomenet ja selaavat pikaisesti päivän lehden.

Sitten tulee lupaus, että seuraavan 2,5 tunnin aikana käydään läpi suomalaisille ajankohtaisia aiheita. Silti show lähtee kunnolla käyntiin vasta puolisen tuntia myöhemmin. 

Tasan klo 6.55 Seiskan toimittaja pelästyy, kun paikalle pyyhältävä studiokoira-Sini kipittää paikalle ja alkaa hyppiä vasten jalkaa.

Jos tunnelma olikin siihen saakka aavistuksen uninen, nyt se sähköistyy kertaheitolla. Koko kuvausryhmä noteeraa Sinin saapuneen.

- Sini! Voivoivoiiiii, mitä sinulle kuuluu?

Suosio syntyi vahingossa

3-vuotiaan borderterrierin vanavedessä saapuu sen isäntä, meteorologi Pekka Pouta. Pitkänhuiskeaa miestä aletaan välittömästi mikittää suoraa lähetystä varten.

- Joka aamu on kiva lähteä töihin, kun Sini on niin innoissaan. Toisinaan hän jopa raapii ulko-ovea, Pekka myhäilee ja lisää nauraen:

- Kyseessä täytyy olla Maikkarin historian innokkain työntekijä!

Studiokoira-Sini syntyi ikään kuin vahingossa.

- Kun kuulin, että Huomenta Suomi aiotaan oikeasti käynnistää uudestaan, lupasin olevani valmis työskentelemään viitenä aamuna viikossa. Ensin piti vain ratkaista koiraongelma, Pekka muistelee.

Hän kiittelee MTV:n pomojen päätöstä antaa Sinin vapaasti tepsuttaa kuvauksissa.

- Niinpä Sinistä sitten tuli studiokoira.

”Suurin tähti”

Iloisesti häntää heiluttavalla Sinillä on usein yllään liivi, johon Pekka on kiinnittänyt suoraa videokuvaa lähettävän älypuhelimen. Niin tälläkin kertaa.

- Sini on meidän suurin tähtemme! Huomenta Suomen vastaava tuottaja Tanja Huutonen hehkuttaa.

- Hänellä on Facebookissa jo tuhansia seuraajia ja hänestä tulee kaikista eniten palautetta – nimenomaan positiivista sellaista. Ja tuleehan siitä leppoisa tunnelma, kun koira häärää ja heiluttaa häntää.

Tuottajan korviin on kantautunut sellaistakin, että monessa lapsiperheessä katseltaisiin Huomenta Suomea juuri studiokoira-Sinin vuoksi.

- Hän on kyllä meille iso valtti. Ja vieläpä hyväkäytöksinen koira!

Herätys aamuneljältä!

Kameran pyöriessä, vieraiden vaihtuessa ja aamun hiljalleen valjetessa kello onkin yhtäkkiä yhdeksän. Pekan vedettyä lähetyksen viimeisen säätiedotteen Sini vaikuttaa hieman väsyneeltä.

- Kotona se nukkuu sitten jättipitkät päikkärit, Pekka hymähtää.

Lähetys on paketissa. Samalla täyttyy tasan kuukausi Huomenta Suomen ajanjaksoa Akateemisessa.

- Olen tykännyt tästä tosi paljon. Pari ensimmäistä lähetystä meni ohjelman rungon sisäistämiseen, mutta on ollut kyllä erittäin mielekästä, uudeksi juontajaksi pestattu Joanna kehuu.

- Ja työkaverit ovat aivan huippuja. He ovat tässä se isoin tekijä, että jaksaa herätä aamuneljältä!

Gallery placeholder

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!