fbq
Telkkari
22.05.2017 10:57
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: Timo Korhonen
Samu Haber
Samu Haberin raskas menneisyys: tuomittiin talousrikoksesta!
Telkkari
22.05.2017 10:57
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: Timo Korhonen

Samu Haber kertoo torstaina nähtävässä Vain elämää -jaksossa tilanteesta, joka oli tuhota hänen musiikkiuransa jo ennen sen alkamista. Muusikko muutti parikymppisenä Espanjaan myymään lomaosakkeita.

− Olisin voinut katsoa hieman tarkemmin firman taustat. Huijarifirmahan se oli. Sitä alettiin tutkia aika kovasti vuosia sen jälkeen. Minä sain kahdeksan kuukauden ehdollisen tuomion talouspetoksesta. Oli se aika iso häpeä, että voin joutua linnaan siitä mitä tein, Samu kertoo.

Soitti itse poliisille

Samu muistaa joulun, jolloin poliisi tutki tapausta.

− Tulin jouluksi kotiin, ja laitoin puhelimeni päälle. Minulla oli siinä joku 186 puhelua. Siskoni soitti ja kysyi, missä olin. Minua kuulemma etsittiin Poliisi-TV:ssä. Soitin poliisille ja kysyin, etsitäänkö minua. He kysyivät sosiaaliturvatunnustani. Sen jälkeen he totesivat, ettei minua etsitä.

Tilanne oli muusikolle kaikin puolin ahdistava.

− Minua ahdisti niin paljon, että vain kävelin öisin, rintaani pisti ja minua huimasi. En pystynyt nukkumaan öisin. En pärjännyt ilman lääkitystä.

Yhtyetoverit tukivat

Vaikka tilanne oli kaikin puolin ahdistava ja mahdollisesti yhtyeen tulevaisuuteen vaikuttava, eivät Sunrise Avenuen muut jäsenet menettäneet toivoaan paremmasta tulevaisuudesta. Samu työsti Sunrise Avenuen ensimmäistä albumia ja pelkäsi tuomionsa pilaavan unelmiensa toteutumisen.

− Bändin jätkien suhtautuminen oli yllättävä. Kukaan ei ikinä kyseenalaistanut minua, vaan kaikki ovat seisseet rinnallani kuin yhtenä muskettisoturilaumana. En tiedä pystynkö ikinä kiittämään heitä tarpeeksi. Paskimmassa tapauksessa olisin voinut saada satojen tuhansien korvaukset ja joutua koppiin. Sieltä olisi tietysti ollut aika vaikea lähteä vetämään kiertueita.

Vain elämää Nelosella torstaisin ja perjantaisin klo 20.