fbq
Telkkari
23.05.2017 17:31
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: Tomi Kaukolehto
Samu Haber
Samu Haber uransa alamäestä: Olin täysin rahaton ja terapian tarpeessa!
Telkkari
23.05.2017 17:31
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: Tomi Kaukolehto

Vain elämää -ohjelmassa hurmaava Samu Haber avautuu ohjelmassa uransa epätoivoisimmista hetkistä.

Samun yhtye Sunrise Avenue on saavuttanut suuren suosion Euroopassa, ja Samu on iso tähti etenkin Saksassa. Samu kertoo perjantain Vain elämää -jaksossa yhtyeensä vuoristoratamaisesta suosiosta.

− Meillä oli yksi menestyslevy hitteineen, sitten meillä oli floppilevy. Jos et ole kuuma nimi, tai sinussa ei ole imua, niin se on sitten moikka. Pelko siitä, että kaikki oli tässä, on kamala. Olin todella terapian tarpeessa ja aivan loppu, Samu kertoo.

Rahattomana Hollywoodiin

Laulaja lähetettiin muutamaksi viikoksi Hollywoodiin, Los Angelesiin, uusien hittien toivossa.

− Rahani olivat aivan loppu. Olin käytännössä konkurssissa. Vuokrasin halvimman Chryslerin mitä löytyi. Menin ensimmäiseen sessioon, ja studion edusta oli täynnä Porscheja ja Ferrareja. Minun autoni oli savuttava paska. Minun oli pakko näyttää siltä että menestyn, joten menin paikalliseen BMW-vuokraamoon, ja maksoin jollain kortilla. Oli pakko näyttää, että on vielä jotain.

Studiosessioista ja tapaamisista huolimatta hittikappaletta ei syntynyt.

− Menin hotellille, ja olin lentämässä aamulla kotiin. Katsoin toisella puolella olevia Hollywoodin kukkuloita ja totesin: "bye bye, Hollywood Hills".

Levy-yhtiö yritti estää julkaisun

Samu kirjoitti matkansa jälkeen hitiksi nousseen Hollywood Hills -kappaleen. Laulajan mukaan Sunrise Avenue ja levy-yhtiö väänsivät kättä kappaleen julkaisusta, koska levy-yhtiön edustajat eivät pitäneet sitä potentiaalisena hittinä.

− Tiesin, että siitä tulee hitti. Levy-yhtiö olisi halunnut ensimmäiseksi sinkuksi I Don’t Dance -kappaleen. Sanoin, ettei ole mitään jakoa. Hollywood Hills on ensimmäinen single, piste. Koska olimme suosiossa alamäessä, niin mitä väliä. Antakaa minun munata loppuun asti. Vielä musiikkivideon kuvauksissa levy-yhtiön edustaja sanoi managerillemme, että biisi ei toimi ikinä ja että yritetään myöhemmin I Don’t Dancella.

Hollywood Hills nousi singlelistojen top 5:een Suomen lisäksi Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä.

− Palkintolevyjä pokkaillessa oli mahtavaa pitää puhetta kuinka olemme kaikki uskoneet kappaleeseen yhdessä. Pakkohan niiden persettä on nuolla. Mitä väliä, saat kuitenkin vetää keikkasi.

Vain elämää Nelosella torstaisin ja perjantaisin klo 20.