Salatut elämät -tähti näyttelee itseään 15 vuotta vanhempaa hahmoa: "Pihlajakadulla aika on abstrakti käsite"

Telkkari | 28.01.2021 17:30

Näyttelijä Inna Tähkänen aloitti Salkkareissa Elina Taalasmaan roolissa vajaa vuosi sitten. 29-vuotiaan Innan roolihahmo on häntä itseään noin 15 vuotta vanhempi, mikä herätti mielenkiintoa viime keväänä.

– Kuvausten alkuvaiheessa ja vielä alkusyksystä uteliaita kyselijöitä löytyi. Millaista on näytellä paljon vanhempaa hahmoa ja kuinka ikä vaikuttaa. Vastasin aina, että aika on Pihlajakadulla abstrakti käsite, en sen kummemmin ajattele asiaa.

Uusi näyttelijä – vanha rooli

Uutena Salattuihin elämiin tullut Inna näyttelee siis roolia, joka on nähty aiemmin Pihlajakadulla Sanna Liuksen, 44, esittämänä.

– Moni on ottanut uuden näyttelijän hyvin vastaan ja hyväksynyt. Olen saanut paljon positiivista palautetta esimerkiksi Instagramissa. Hahmosta on tykätty, ja varsinkin kun Sallakin tuli kuvioihin, niin on hauska vastakkainasettelu meneillään.

Jo aiemmin näyteltyä roolia ei Innan mukaan voi kopioida täysin.

– On mahdotonta matkia roolisuoritusta täysin. Jos yrittäisin pitää kaikki tyytyväisinä, se olisi tavoitteena järjetön. Katsoin muutaman klipin vanhoista jaksoista ja opettelin puheintonaatiota ja asennetta, jolla Elina vastaa muille hahmoille. Muuten en ole katsonut vanhoja jaksoja, ettei mene pää sekaisin, Inna toteaa.

Draamasarjassa tarvitaan draamaa

Töissä Innalle on tärkeintä, että työyhteisö tuntuu hyvältä.

– Kunhan ovat töissä tyytyväisiä suoritukseeni, niin kaikki on hyvin. Sen lisäksi jos löydän katsojan kanssa yhteisen sävelen, niin se on pelkkää plussaa. Liikaa en voi stressata, koska kaikista hahmoista ei voi pitää. Ei siitä synny draamaa, jos kaikki on hyvin ja kivaa. 

Lue myös: Nyt pärähtää! Salatut elämät -tähdet nauhoittivat legendaarisen tunnuskappaleen uudestaan - tältä näyttelijät kuulostavat

– Toki on eri asia, kuinka kohtaan ihmisiä omana itsenäni, sillä minä ja hahmoni olemme erilaisia. Pitää vain hyväksyä se, että hahmoni ei tule kaikkien kanssa toimeen.

Muutto Briteistä Suomeen 

Inna itse valmistui Skotlannissa musiikkiteatterin maisteriksi hiljattain.

Valmistumisensa jälkeen Innan suunnitelmissa oli jäädä Britteinsaarille asumaan, mutta uudet työkuviot Suomessa ja viime keväänä alkanut koronaviruspandemia toivat näyttelijän hieman yllättäen takaisin koti-Suomeen.

– Se oli iso muutos yhtäkkiä. Olin ajatellut jääväni Britteihin, mutta koska kaikista eniten halusin tehdä töitä, niin päätin muuttaa. Ei Briteissä olisi voinut tehdä töitä, ja moni luokkakaverini jäi sinne matkustuskieltojen alkaessa.

Lue myös: Uusi Salatut elämät -kaunotar Inna Tähkänen on varattu nainen: Rakkaani on näyttelijä!

– Useat luokkakavereistani ovat kotoisin Pohjois-Amerikasta, ja sieltä vasta onkin vaikea löytää uusia töitä. Olen kiitollinen, että Suomessa on töitä ja että tämä produktio ylipäätään pyörii. Turvallisuustoimet on saatu järjestymään, ja siksi olemme pystyneet jatkamaan, näyttelijä iloitsee.

Oppeja Elinalta

Inna kertoo Elinan roolin myös opettaneen häntä itseään.

Inna Tähkänen

– Löydän hänestä jotain sisäistä tahtoa mennä eteenpäin. Elina pyrkii saamaan mitä haluaa. Hänellä on kova halu toteuttaa omia haaveitaan ja tavoitteitaan. Elinan kautta olen oppinut myös, ettei tarvitse olla niin suorapuheinen, vaan voi ensin miettiä, mitä sanoo.

Teksti:Ida Herranen
Kuvat:Timo Korhonen, Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!