fbq
Telkkari
19.01.2021 12:47
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram
Renny harlin
Renny Harlinin unelma toteutuu - ohjaa legendaarisen elokuvasarjan!
Telkkari
19.01.2021 12:47
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram

Menestynyt elokuvaohjaaja Renny Harlin, 61, ohjaa uuden Komisario Palmu -elokuvan, jonka on tarkoitus ilmestyä vuonna 2023. 

Uudesta elokuvasarjasta kerrottiin Solar Filmsin tiedotteessa. Elokuva perustuu Mika Waltarin käsikirjoitukseen, ja Renny sekä Joel Elstelä vastaavat elokuvan uudesta käsikirjoituksesta. Joel on Mika Waltarin lapsenlapsi.

Solar Films on hankkinut oikeudet Komisario Palmu -elokuviin. Renny Harlin ohjaa sarjan ensimmäisen elokuvan, joka perustuu Mika Waltarin ennenjulkaisemattomaan käsikirjoitukseen. Kyseessä on ensimmäinen Palmu-filmatisointi yli 50 vuoteen legendaaristen Matti Kassilan ohjausten jälkeen.

- Renny Harlin käsikirjoittaa elokuvan valkokankaalle yhdessä teatteriohjaaja ja kirjailija Joel Elstelän kanssa, joka on Komisario Palmu -hahmojen luojan, kirjailija Mika Waltarin tyttärenpoika ja edustaa samalla myös Waltarin perikuntaa. Elokuvan suunniteltu ensi-ilta on vuonna 2023 ja sen näyttelijävalinnoista, tuotantoaikatauluista ja muista seikoista tiedotetaan erikseen, tiedotteessa kerrotaan.

Lue myös: Siirappivaroitus! Romanttinen Renny Harlin söpöilee somessa: ”Kaunis enkelini…”

 

Ikonisen elokuvan paluu

Solar Filmsin tuottaja Markus Selin iloitsee ikonisen elokuvan paluuta modernille valkokankaille.

- Olemme enemmän kuin iloisia saadessamme tuoda ikonisen Palmun nykyaikaiseen elokuvamaailmaan. Renny on juuri oikea henkilö tuomaan Palmun hahmon tähän päivään kunnioittaen samalla sen kulttuurista perintöä. On hienoa, että saimme käsikirjoittajaksi mukaan Joel Elstelän, joka myös tuntee Komisario Palmun ja Mika Waltarin maailmat hyvin, Markus Selin toteaa tiedotteessa.

Joel Elstelä on niin ikään omasta ja myös Mika Waltarin perikunnan puolesta alkavaan yhteistyöhön erittäin tyytyväinen. Hän kertoo, että heiltä on pyydetty Palmun oikeuksia elokuvaan jatkuvasti, mutta kertoo heidän odottaneen sopivaa tilaisuutta.

- Sopiva tilaisuus tuli nyt, kun kuulimme, että Renny ohjaisi ensimmäisen elokuvan.

 Elokuva on myös Joel henkilökohtaisesti tärkeä.

- Äitini pyysi ennen kuolemaansa, että jos joku sovittaisi Palmut uudelleen, se olisin minä. Tämä elokuva on meille tärkeä ja suuri henkilökohtaisen ilon aihe, Joel kertoo. 

Renny kertoo suhteestaan Komisario Palmuun seuraavasti:

- Kuten miljoona suomalaista, minäkin kasvoin Matti Kassilan Komisario Palmu -elokuvia katsoen ja ihaillen. Niiden värikkäät henkilöhahmot, jännitys ja huumori Mika Waltarin mestarillisten romaanien pohjalta tuotiin eteemme upean visuaalisesti, aivan vanhan Hollywoodin parhaiden elokuvien tyyliin.

Lue myös: Uskomaton kroppa! Renny Harlinin Johanna-rakas, 26, julkaisi tyrmäävän bikini fitness -kuvan - peppuposeeraus sai Rennyn sormet vipeltämään!

 

Unelmien täyttymys

Renny on haaveillut Palmun ohjaamisesta jo pitkään.

- Unelma Palmun hahmon paluusta valkokankaalle on ollut mielessäni jo aivan siitä lähtien, kun lähdin elokuvien tekoon. Nyt, kun olemme Solar Filmsin Markus Selinin ja Jukka Helteen kanssa päässeet yhteistyöhön Mika Waltarin perikunnan ja heitä edustavan Joel Elstelän kanssa, tunnen, että aika on oikea ikonisen elokuvahahmon paluulle.

- Komisario Palmun kohdalla kaikki alkaa tietenkin itse päähenkilön rosoisesta, kuivan huumorin värittämästä huippuälykkäästä persoonasta. Haluan tuoda hänet takaisin niin nuorelle sukupolvelle kuin vanhemmille rikosmysteerien ystävillekin. Olen parhaiten tunnettu kansainvälisistä toimintaelokuvista, mutta niiden keskiössä on aina ollut vahva päähenkilö, jonka sielunmaisema on ollut avain tarinoiden toimivuudelle.

- Tärkeitä osasia elokuvassamme tulevatkin olemaan draama, toiminta, romantiikka ja huumori. Kirjomme tavoite on olla samanaikaisesti rikas, yllätyksellinen ja viihdyttävä, Harlin summaa.

Solar Films tiedotti asiasta myös Instagramin puolella. 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »