fbq
Telkkari
05.04.2020 12:02
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: MTV ja Nelonen
Posse
Posse turvautuu etäpeleihin, Vappu Pimiä ja Marja Hintikka haastattelevat virtuaalisesti – näin suosikkiohjelmat selviävät koronakeväästä!
Telkkari
05.04.2020 12:02
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: MTV ja Nelonen

Epidemian takia annetut poikkeussäädökset vaikeuttavat tv-tuotantoja. Näin suosikkiohjelmat suunnittelevat selviävänsä kummallisesta keväästä.

Posse turvautuu etäpeleihin!

Posse pyörii telkkarissa normaalisti ja kokeilee uusia konsteja ohjelman jatkamiseksi tuttuun tapaan.

– Etsimme tapoja toteuttaa virtuaalihaastatteluja, ja esimerkiksi livepelejä ei tuoda studioon vaan siirrytään etäpeleihin, MTV:n Susa Valvio kertoo.

Monet insertit kuten Possen sätkyukko tai -akka on kuitenkin kuvattu jo kuukausia sitten, ja ne nähdään normaalisti.

Lue myös: Duudsoneiden Jarppi Leppälä suomalaisten heittäytymiskyvystä: ”Iäkkäätkin ihmiset tulevat kansamme innoissaan suihkuun!”

Salkkareita kuvataan vielä normaalisti

Salatut elämät

MTV:n Susa Valvio kertoo Salattujen elämien jatkuvan entisellään, ainakin toistaiseksi.

– Studiossa kuvataan nyt pienellä porukalla, eikä riskiryhmiin kuuluvia ole enää mukana. Menossa ovat kevätkauden viimeisten kohtauksien kuvaukset.

Tulevista kausista Susa ei osaa sanoa varmaksi.

– Elämme muuttuvassa tilanteessa päivän kerrallaan. Mahdollista on, että muutoksia joudutaan tekemään sekä itse tuotantojen toteuttamiseen että aikatauluihin.

Lue myös: Salatut elämät -suosikkisarjan pilalle menneet kohtaukset saavat kenen tahansa pokan repeämään: luvassa suuria ongelmia pyörätuolin kanssa!

Kykyjenetsintä pienensi porukkaansa!

Talent Suomi

Myös Talent Suomi jatkuu keväällä, mutta yleisöä ei kuvauksissa enää nähdä. Ohjelman osallistujatkin on rajattu alle kymmenen hengen ryhmiin.

– Emme ota toistaiseksi myöskään liveyleisöä paikalle mihinkään suoriin ohjelmiimme, Maikkarin markkinointi- ja viestintäjohtaja Susa Valvio kertoo Seiskalle.

Talentin kuvaukset jatkuvat silti. Viime tiistaina tilanne oli vielä epäselvä.

– Live-ohjelmat esitetään suunnitelmien mukaan. Jatkamme myös kotimaisten sarjojen kuvausten kanssa viranomaisten ohjeita noudattaen.

Lue myös: Lahtelainen Veronika, 9, ällistyttää Talent Suomi -ohjelmassa oopperalaulullaan – ”Kaikki ihmettelevät koulussa!”

Voicen ensimmäinen live ilman yleisöä!

Voice

The Voice of Finlandin kisaajat ja tähtivalmentajat esiintyvät ruudussa normaalisti, ja livelähetyksiä suunnitellaan tehtävän kevään mittaan useita. Nelosen televisiojohtaja Ville Toivonen kertoo Seiskalle, että niistä ensimmäinen nähdään perjantaina 10. huhtikuuta.

– Livelähetykset kuvataan Logomossa, ja ensimmäinen tehdään ilman yleisöä. Seuraavien tuotantotapa selviää myöhemmin.

Lue myös: The Voice of Finland -tähtivalmentaja Anna Puu: Tiedän miltä tuntuu pudota tyhjän päälle!

Vappu haastattelee virtuaalisesti!

Vappu Pimiä ja Marja Hintikka.

Vappu ja Marja Live jatkuu, mutta vieraat osallistuvat ohjelmaan mahdollisesti etäyhteydellä.

– Vappu ja Marja Liven taksvärkit kuvattiin jo kuukausia sitten. Talkshow-vieraissa on muutoksia varmasti viime hetkeen saakka, ja näemme varmasti uudenlaisia live-etähaastatteluja, Susa Valvio kertoo.

Lue myös: Marja Hintikka katsoo ohjelmiaan kriittisesti: ”Tyytymättömyys kasvattaa nälkää!”

Vanhat tutut vaakalaudalla!

Televisiojohtaja Ville Toivosen mukaan tilanne on vielä epäselvä Nelosen tuttujen, isojen suosikkisarjojen osalta.

– Loppukeväästä ja kesällä on tarkoitus kuvata Suomessa paljon kotimaista ohjelmaa. Parhaillaan selvitellään, millaisia muutoksia tai viivästyksiä tuotantoihin tulee.

– Valtion rajoitukset ja koronatilanne vaikuttavat koko ajan siihen, mitä tulevaisuudessa voi tehdä. On mahdollista, että jotkut sarjat lyhentyvät tai niiden esitysajankohta muuttuu suunnitellusta koska kuvauspäivät ja -paikat muuttuvat.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »