Arman Alizad

Omaa ohjelmaansa luotsaava Arman Alizad ottaa mallia Hannu Karpolta: ”En ole hankkinut karvahattua!”

25.05.2020 08:29

Palkitun toimittajan Arman Alizadin, 49, arki pysähtyi monen muun tavoin, kun Suomessa julistettiin poikkeustila maaliskuussa.

Arman oli juuri palannut Uudesta-Seelannista tekemästä ohjelmaa paikallisesta vankilajengistä.

– Aika pian matkan jälkeen alkoi avautua, kuinka vakava koronapandemia oikeasti on. Tein omat johtopäätökseni, ja päätin pysyä tautiriskin takia kaksi viikkoa kotona, Arman kertoo.

Arman on julkaissut hauskoja  kuvia korona-aikana. – Tämä kuva on 38. koronapäivältä kissamme Voldemortin kanssa.
Arman on julkaissut hauskoja  kuvia korona-aikana. – Tämä kuva on 38. koronapäivältä kissamme Voldemortin kanssa.

 

Lue myös: Arman Alizad nauti lastensa kotiopetuksesta: Ei ole rakettitiedettä!

Satoja avunhuutoja

Vapaaehtoisen kotikaranteenin jälkeen Arman ei ole kuitenkaan levännyt laakereillaan.

Hän kuvaa tällä hetkellä Suomeen keskittyvän Arman Pohjantähden alla -sarjan uutta kautta. Ohjelmaa on tehty tiukasti turvavälejä noudattaen mahdollisimman pienellä kuvausryhmällä.

Tulevalle kaudelle sarjaan on kehitetty uusi konsepti.

– Aiemmin olemme esitelleet suuria yhteiskunnallisia ilmiöitä ja tutustuneet arjen sankareihin. Nyt haluan käsitellä tavallisten suomalaisten jokapäiväisistä pulmia. Selvitän esimerkiksi erilaisia naapurisotia ja tilanteita, joissa ihminen kokee tulleensa kaltoinkohdelluksi.

Arman on etsinyt ohjelmaan tapauksia muun muassa sosiaalisesta mediasta.

– Olen saanut satoja yhteydenottoja ihmisiltä, jotka haluavat kertoa ongelmistaan. Avunhuudot ovat koskeneet esimerkiksi huoltajuuskiistoja ja lastensuojelutapauksia.

Uudella Arman Pohjantähden alla -kaudella selvitetään muun muassa lemmikkeihin liittyviä kahnauksia. Kuvassa Arman poseeraa kaukasianpaimenkoira Ivanin kanssa.
Uudella Arman Pohjantähden alla -kaudella selvitetään muun muassa lemmikkeihin liittyviä kahnauksia. Kuvassa Arman poseeraa kaukasianpaimenkoira Ivanin kanssa.

 

Lue myös: Lääkärit jättivät Arman Alizadin kuolemansairaan äidin tutkimatta – ”Juoksimme kuukausia sairaaloissa!

Karvahattu hankkimatta

Uuden kauden idea muistuttaa selvästi legendaarista Karpolla on asiaa -sarjaa. Tv-toimittaja Hannu Karpo kiersi selvittämässä suomalaisten ongelmia vuosina 1983–2007.

– Karpo on ollut ehdottomasti mielessä, kun ohjelmaa on suunniteltu. Hannu on todella mainio tyyppi, ja arvostan hänen uraansa. Karpo antoi monelle tavalliselle ihmiselle ääneen, ja tavoittelen samaa omalla ohjelmallani.

– En ole kuitenkaan hankkinut karvahattua tai mikrofoniin pörröistä tuulisuojaa, Arman nauraa.

Arman on ottanut mallia uuteen ohjelmaan legendaariselta Hannu Karpolta. Tv-journalismin legenda teki omaa ohjelmaansa yli 20 vuotta.
Arman on ottanut mallia uuteen ohjelmaan legendaariselta Hannu Karpolta. Tv-journalismin legenda teki omaa ohjelmaansa yli 20 vuotta.

 

Seiska tuo iloa elämään! Autamme nyt lukijoitamme joka kuukausi. Tunnetko jonkun, joka on avun tarpeessa? Auta läheistäsi ja ilmoita hänestä meille!

Teksti: Juha Nurmi
Kuvat: Seiskan arkisto, Armanin albumi, Nelonen Media ja MTV

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!