Telkkari

Oho! Suomen uusi Big Brother -talo sijaitsee kohutun Redi-kauppakeskuksen yhteydessä!

09.04.2019 14:24

Kauan takaisin tv-ruutuihin odotettu tosi-tv-ohjelma Big Brother palaa ohjelmistoon ensi syksynä Jimillä ja Ruudussa. Big Brotherin ideana on, että joukko toisilleen tuntemattomia tavallisia ihmisiä viettää yhdessä 10 viikkoa suljetuissa oloissa saman katon alla.

Lue lisää: Big Brother palaa ruutuun!

Nelonen tiedotti tiistaina, että ohjelman kuvauspaikka, eli ns. Big Brother -talon sijainti on nyt selvinnyt. Uusi Big Brother -talo sijaitsee Helsingin Kalasatamassa Redi-kauppakeskuksen alueella. Redi-kauppakeskuksen yhteyteen on rakenteilla kahdeksan tornitalon kokonaisuus, joista yhdessä myös uusi Big Brother -talo sijaitsee.

BB-talo nousee tiedotteen mukaan rakenteilla olevan tornitalon perustaan, mutta asukkaiden käyttöön tulee myös viihtyisä kattopiha ja tehtäväalue. BB-talon rakentaminen tornitalon tiloihin alkaa kesällä.

"Maailmanlaajuisesti poikkeuksellinen"

Nelosen mukaan BB:n viikoittaiset suorat lähetykset ja asukkaiden häädöt tapahtuvat Rediin pystytettävässä studiossa.

- Big Brother -talon rakentaminen kauppakeskuksen yhteyteen on ihan maailmanlaajuisestikin poikkeuksellinen hanke ja meille mielenkiintoinen haaste. Projekti onkin herättänyt jo nyt kansainvälistä kiinnostusta muissa Big Brotheria tuottavissa maissa, Endemol Shine Finlandin toimitusjohtaja Unne Sormunen sanoo tiedotteessa.

Lue lisää: Big Brotherin paluu – suosikkijuontajakaan ei tiennyt megasalaisuudesta: Kyllä mä lähtisin vielä mukaan!

- Tietysti kauppakeskus palveluineen tuo meille myös uudenlaisia mahdollisuuksia vaihtelevan sisällön tuomiseen asukkaiden arkeen. Esimerkiksi kauppakeskuksen sulkemisajan jälkeen asukkailla voi olla mahdollisuus päästä ihan oikeaan kauppaan käyttämään viikkotehtävistä voittamiaan rahoja. Big Brother -talo ei ole enää piilossa, se on näkyvällä paikalla keskellä kaupunkia. Talon sijainti kaiken keskellä mahdollistaa myös sen, että katsojat kokevat olevansa lähempänä fanittamiensa asukkaiden elämää, Sormunen jatkaa.

BB-talon suunnittelee ympäristötaiteestaan tunnettu arkkitehti Marco Casagrande, joka aikoo ammentaa inspiraatiota taloa ympäröivästä urbaanista rakennustyömaasta. Lisäksi talon sisustuksessa hyödynnetään runsaasti kierrätysmateriaaleja ja ekologisia ratkaisuja.

- BB-talo sijoittuu yhteen Suomen lähiaikojen suurimmista rakennushankkeista. Tilojen arkkitehtuuri on kudottu kaupungin ja rakennustyömaiden materiaali- ja energiavirroista – jotain koneen, raunion ja temppelin väliltä – orwellilainen rakennustyömaa ja psykologinen komposti, ihmisräme. Ulkotila on teollinen zen-puutarha, ekologinen arkkitehtuuri kannustaa jälkiteolliseen meditaatioon. Rakennusmateriaalit ovat kierrätyksellä pyhitettyjä ja luovat BB-tilaan oman ekosysteeminsä, josta asukkaat pitävät huolta. Siellä viljellään perunaa, saunotaan ja odotetaan perhosten kuoriutumista, Casagrande maalaa.

Lue myös: Haluatko mukaan Big Brother Suomeen? Konkari antaa hakuvinkit: "BB:ssä ovat kautta aikojen pärjänneet ihmiset, jotka...."

Viime syyskuussa avattu Redi-kauppakeskus on ollut runsaasti otsikoissa heti avautumisestaan alkaen. Ensin kauppakeskusta moitittiin julkisuudessa sekavuudestaan ja siitä, ettei kauppakeskuksessa suunnistaminen ole helppoa.

Sittemmin Redi on ollut uutisoinnin kohteena myös vähäisen kävijämääränsä takia.

Teksti:Mika Seppänen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!