Jyrki Sukula etsii uutta supertähteä.

Nyhtökauran ja härkäpavun jalanjäljissä – Jyrki Sukula etsii ruokabisneksen uutta supertähteä!

25.06.2019 20:01

Ruoka-alan monitoimimies Jyrki Sukula etsii ohjelmassa seuraavaa menestyjää elintarvikebisnekseen nyhtökauran ja härkäpavun jalanjäljissä. Kilpailuun on karsittu mukaan kuusi lupaavaa keksijää tuotteineen, joita he pääsevät kehittämään edelleen asiantuntijoiden kanssa. Mukana on esimerkiksi kalajauhelihaa, härkäpapujäätelöä, punajuurilevitettä ja tattarisnacksia. Voittaja saa tuotteensa myyntiin laajaan levitykseen kotimaisen osuuskaupparyhmän ruokakauppoihin.  

– Ohjelmassa mennään tv:n tuottamasta realitystä oikeaan reaalimaailmaan. Tehdään oikeita, isoja asioita ja isoja muutoksia. Olemme ison asian äärellä ruoka-alan muutoksessa, joka on viiden viime vuoden aikana ollut todella suurta. Toki se on oireillut jo pitkään, mutta nyt sitä ajavat arjen kuluttajat. Sen vuoksi se on ollut hyvinkin vauhdikasta kaikkialla maailmassa, Sukula toteaa.

Lue myös: Jyrki Sukula ei kaipaa takaisin Suomeen – tällaista on arki Italiassa: Vaimo on stara, minä vain pihapoika!

Jotakin on ratkaistu ensimmäistä kertaa

Kilpailuun oli yli sata hakijaa, joista Sukula ja muu asiantuntijatuomaristo valitsivat mielenkiintoisimmat ja relevanteimmat mukaan ohjelmaan.  

– Näillä finalisteilla on oikeanlaiset innovaatiot, joilla on mahdollisuuksia menestysresepteiksi. Ne eivät ole minkään tuotelinjan jatkeita, vaan kokonaan omia, individuaaleja tuotteitaan. Niissä on ratkaistu jotakin ensimmäistä kertaa. Kilpailijat ajattelevat loogisesti ja rohkeasti. Heillä on täysin uusia tulokulmia markkinaan ja selkeitä kuluttajia helpottavia ratkaisuja.

Sukula on erityisen mielissään siitä, että jokainen kilpailija on korostanut tuotteessaan vastuullista ruuantuotantoa.

–  Lisäksi on mahtavaa, että he ovat huomioineet suomalaisen ruuantuotannon tärkeät kulmakivet: puhtauden, laadukkuuden, turvallisuuden ja meidän suurimman kilpailuetumme luonnon. Mutta totta kai niin, että tuote on monistettavissa ja skaalattavissa jokaisen kuluttajan pöytään.

Jyrki Sukula tuomaristoineen on valinnut kisaan mukaan Hanna Yli-Kuhan, Carme Plumed-Ferrerin, Paavo Vallaksen, Annika Ikosen, Minna Sakki-Eerolan ja Anssi Räntilän.
Jyrki Sukula tuomaristoineen on valinnut kisaan mukaan Hanna Yli-Kuhan, Carme Plumed-Ferrerin, Paavo Vallaksen, Annika Ikosen, Minna Sakki-Eerolan ja Anssi Räntilän.

 

Lue myös: Jyrki Sukula teki hurjia miljoonainvestointeja: Olen lyönyt niihin isoja pääomia kiinni!

Lähtölaukaus maailmanvalloitukselle

Kisa antaa Sukulan mukaan hyvän kuvan siitä, mikä kehittämisen taso on Suomessa ja millaisiin vaikeuksiin se voi prosessissa törmätä.

– Jos aina sanotaan, että ei voi tehdä jotakin, kun on niin vaikeaa, niin nyt me tutkimme, mistä se vaikeus syntyy. Vielähän me emme sitä tiedä. Yhtään tuotetta ei ole vielä myyty. Kuluttajahan sen ratkaisee, Sukula järkeilee.

Hän korostaakin, että pelkkä hyvän tuotteen keksiminen on vasta alku, josta kova työ vasta alkaa.

– Se täytyy pitää hengissä, jatkokehittää, tehdä uusia variantteja ja pysyä kuluttajan tietoisuudessa. Se vaatii markkinointia, markkinointia ja markkinointia.

Sukulan suurena, pitkäaikaisena tavoitteena on tehdä suomalaisesta ruuasta kansainvälinen brändi.

– Tämä on lähtölaukaus sille. Olen touhunnut tätä asiaa viimeiset neljäkymmentä vuotta Suomessa ja nyt on aika viedä sitä maailmalle.

SUOMALAINEN MENESTYSRESEPTI TV5 su 30.6. 20.00

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!

Teksti: Anuliina Liukkonen
Kuvat: Matti Matikainen

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!