Putous

Näin tiukat koronasäännöt Putouksen tekijöillä on – yksi asia aiheuttaa päänvaivaa: "On ollut haasteellista"

Telkkari | 22.01.2021 15:01

Suosikkisarja Putouksen tekijät noudattavat tarkkoja sääntöjä, jotta suosittu sketsiohjelma voidaan toteuttaa joka viikonloppu.

Suorat Putous-lähetykset starttasivat MTV3-kanavalla viime lauantaina. Ohjelma toteutetaan erikoisjärjestelyillä, eikä tällä kaudella ole lainkaan yleisöä. Ainoastaan Putouksen työryhmän jäsenet ovat studiossa reagoimassa sketseihin ja tuomassa studioyleisön fiiliksen.

- Täällä on oltu tiukkoja ja tarkkoja sen suhteen, että todella noudatamme ohjeita. Se on pelkästään viisasta. Ennen suoraa lähetystä kaikissa harjoituksissa ja muissa huomioidaan turvavälit, käsihygienia ja kaikki muut vastaavat, Putouksen juontaja Christoffer Strandberg kertoi Seiskalle puhelimitse.

 

Hämmentävät treenit

Putouksen uusi näyttelijä Aija Pahkala myöntää, että ohjelman tekeminen koronapandemian keskellä on ollut ajoittain haastavaa.

- Se, että treenaamme maskit naamalla, on ollut erittäin haasteellista. Maski peittää puolet kasvoista, ja kasvoilla ilmaistaan todella paljon. Kun maskit otetaan pois, huomaa vasta sitten toisen ilmeen reaktiossa, ja joskus reaktio on erilainen kuin oli ajatellut. Kontakti ei ole niin hyvä kuin normaaleissa olosuhteissa. Samalla on ajateltava, että teemme nyt tätä ohjelmaa, ja maskien käyttö on pientä kaiken muun rinnalla, Aija sanoi.

 

Jatkuva ”karanteeni”

Tarkkoihin koronasääntöihin kuuluu, etteivät näyttelijät ja työryhmän jäsenet saa olla ilman maskia kuin välttämättömissä kontaktitilanteissa. Työn ulkopuoliset kontaktit on minimoitu.

- Olemme jatkuvasti omaehtoisesti karanteenissa. Se toki vaikuttaa työn ulkopuoliseen elämään, tosin eipä tässä nyt mitään oikein ehdi tehdäkään Putouksen lisäksi, Putouksessa tällä kaudella aloittanut Maaria Nuoranne totesi.

Putous MTV3-kanavalla lauantaisin klo 19.30.

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Pasi Murto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!