Telkkari

Mikael Gabriel kertoo 12-vuotiaalta tytöltä saamastaan viestistä: "En jaksa enää"

29.09.2016 19:33

Vain elämää -jakson perjantaisessa jaksossa kuullaan versioita Mikael Gabrielin tuotannosta, eikä kyyneleiltä vältytä.

Astetta synkemmän lapsuuden elänyt Miklu on purkanut kokemuksensa kappaleisiinsa, joita muut artistit tulkitsevat itsekin herkistyneenä.

 

Kuva: Nelonen

 

Ajattelin itsemurhaa 

Mikko Kuustosen esittämä kappale saa Miklun avautumaan omista synkistä hetkistään, kun nuori mies harkitsi itsekin itsemurhaa.  

- Olen itsekin ajatellut itsemurhaa kymmeniä, kymmeniä kertoja, kun olin jotain 16-vuotias. Mulla oli niin paljon ongelmia, joista en voinut puhua kenellekään, en edes mun parhaille kavereille, vaikka niillä oli varmasti ihan samanlaisia ongelmia. Eivät hekään kertoneet niistä mulle, meillä ei ollut sellaista avautumissuhdetta. En itse pystynyt puhumaan äidille, opettajille tai kenellekään muulle. Siinä sit sekosi, niin siinä käy kun ei puhu ongelmistaan. Sitten joku päivä sä räjähdät, Mikael kertoo.

- Puhu, kirjoita päiväkirjaa tai mitä tahansa, että saat omat ongelmasi pois sisältäsi. Mun pointti on vain sanoa kaikille, että älkää luovuttako. Aloitin kirjoittamaan sitä kappaletta siltä kantilta, että voisin antaa nuorille voimaa puhua niiden ongelmista.

 

Kuva: Nelonen

 

Ei halua pettää nuorten luottamusta

Miklu kertoo, että aloitti kirjoittamaan Mikon esittämää kappaletta siltä kantilta, että hän saisi annettua nuorille voimaa puhua omista ongelmistaan. Mies on monen nuoren ääni, ja häntä on helppo lähestyä esimerkiksi sosiaalisen median välityksellä, välillä hyvin synkilläkin ajatuksilla.

Illallispöydässä Miklu kertoo saaneensa valokuvan 12-vuotiaalta tytöltä. Kuvassa näkyi ranne, jossa oli arpi. Toisella kädellä tyttö oli pidellyt puukkoa ja sitten kertonut, että "mä en jaksa".

- Jos mä vastaan tuollaisiin viesteihin, niin kelaan, onko se jollekin toiselle syy tehdä niin? Välillä tulee vaan fiilis, että "sä olet niin rajalla, että tästä pitää ilmottaa sun vanhemmille". Mutta silloin ne nuoret ei luottaisi muhun ja pettäisin niiden luottamuksen. Yleensä mulle jää vaihtoehdoksi vaan katsoa ne viestit, mutta ei vastata niihin.

Vain elämää Nelosella perjantaisin kello 20.

 

 

 

 

 

 

 

Teksti:Mariama Bah
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!