Maisan ja Nikon luksusmatkat alkaa: tällaista luvassa!

Telkkari | 05.09.2016 20:26

Maisan ja Nikon luksusmatkat vie tuttuja ruutukasvoja Niko Saarista ja Maisa Torppaa kohti uusia seikkailuja. Uuteen sarjaan otettiin vaikutteita jopa Top Gearista.

Uuden sarjan reissukohteet ovat silkkaa postikorttikamaa, mutta tuottajan pomottavat tekstiviestit säkittävät Nikon ja Maisan haaveet aurinkotuoleista ja shoppailumaratoneista pian hotellille saapumisen jälkeen. Etelään ei lennetty laiskottelemaan.

– Kumpikin käsi sinne rattiin nyt, Maisa Torppa huutaa kuskille.

Torppa ja Niko Saarinen laskettelevat autokyydissä pitkin Gran Canarian kiharaista vuoristotietä. Perusnegatiivinen BB-Saarinen ja kestotilauksena hyväntuulinen Torppa ovat matkalla luolaan, jossa heidän on tarkoitus viettää yö paratiisisaaren alkuperäisasukkaiden tapaan.

– Ja nyt mä joudun elää joidenkin spurgujen kanssa. Niillä ei ole nettiä. Siellä haisee ja on eläimiä, joita mä en edes tunne. Niillä ei ole kahvia, innostuu Saarinen runoilemaan.

Saarinen ja Torppa halusivat luksuslomailusarjan, mutta tuotantoyhtiö Stooritaivas kaipasi koukkua.

– Kehitettiin tuottajahahmo. Top Gearissa on samanlainen vastavoima, esiintyjien yhteinen vihollinen, tuottaja Sari Isotalo sanoo.

Torpalta ja Saariselta sarjan käänteet paljolti pimitettiin. Pukeutumisessa neuvottiin: Tennarit, ei korkkareita. Käsikirjoitus kertoo mihin mennään ja mitä tehdään, mutta ei sitä, miten asioihin reagoidaan.

 

Reissu naurattaa

Tosi-tv:tä on tehty ketjuna jo pitkälti toista vuosikymmentä. Tuottaja Sari Isotalo kuitenkin uskoo, että Maisan ja Nikon luksusmatkoille on tilausta.

– Sarja on hybridi, joka ulottuu moneen genreen. Tämä on realitya ja matkailuohjelmaa. Lisäksi sarjan visuaalinen ilme on poikkeuksellista luksusta, Isotalo perustelee.

– Usein realityssa on pääosassa nöyryytys, tirkistely ja esiintyjille nauraminen. Luksusmatkoissa nauretaan Maisan ja Nikon kanssa. Se on helppoa, sillä he nauravat myös itselleen, Isotalo jatkaa.

Sarjassa liikutaan Barcelonan ja Teneriffan kaltaisissa turistirysissä, mutta Saarinen ja Torppa kurkistavat paikkakuntien julkisivujen taakse.

– En ollut ajatellut matkustaa näihin kohteisiin omilla rahoillani. Sarjan katsottuani olen tullut toisiin aatoksiin, Isotalo innostuu.

 

Pinnan alla on ihminen

Niko Saarinen ja Maisa Torppa ovat suosittuja julkkis- ja some-persoonia, joiden julkisuuskuvat ovat aika pinttyneitä. Luksusmatkojen aikana heistä kuitenkin paljastuu myös stereotypioista poikkeavia puolia.

– Maisa ei ole vain tissiblondi. Niko ei ole vain bb-homo. Heihin tulee syvyyttä. Se antaa faneille lisää ja vähentää muiden ihmisten ennakkoluuloja, Sari Isotalo toivoo.

Isotalo myöntää, että työmäärä yllätti Torpan ja Saarisen. Tosi-tv-veteraanit eivät ole tällä kertaa vain osa porukkaa. Saarinen ja Torppa ovat vetovastuussa. Jos he eivät loista, niin sarja on kuraa. Oli kaksikosta sitten mitä mieltä tahansa, niin heidän välillään olevaa kemiaa on paha kieltää.

– Niko ja Maisa ovat oikeasti ystäviä. Jos ympäristö on turvallinen, niin he eivät piiloudu roolien taakse. Kaksikko löytää yhdessä rohkeuden heittäytyä. Maisaa ei yleensä pelota mikään, mutta Niko on varovaisempi. Toisaalta Nikossa viehättää se, ettei hän pelkää muuttaa mieltään, Isotalo muistuttaa.

Maisan ja Nikon luksusmatkat FOX-kanavalla maanantaisin kello 20.

 

TEKSTI JOUKO LUHTALA / KATSO

 

 

 

 

 

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!