fbqLenita Airiston raju menneisyys saa missikaunottaret vuodattamaan kyyneliä Kaunis elämä -sarjan avausjaksossa! | Seiska
Telkkari
16.02.2018 09:00
Teksti: Petri Voutilainen|Kuvat: MTV3
Kaunis elämä
Lenita Airiston raju menneisyys saa missikaunottaret vuodattamaan kyyneliä Kaunis elämä -sarjan avausjaksossa!
Telkkari
16.02.2018 09:00
Teksti: Petri Voutilainen|Kuvat: MTV3

Kaunis elämä -sarja alkaa Ava-kanavalla ensi viikon tiistaina (20.2.) vuoden 1954 Suomen Neidon Lenita Airiston jaksolla.

Sarjassa mukana olevat missikaunottaret puhkeavat kyyneliin, kun kuulevat Lenitan rajusta taustasta sota-ajan lapsena.

- Tänään kerron itsestäni, mutta kerron siitä sukupolvesta, joka lunasti, että meillä on näin hienoa tänä päivänä. Jokaisen meidän perheessä on ollut sotilaita ja lottia. Kaikista tärkeintä on, että voimme olla ylpeästi suomalaisia, Lenita kertoo ja saa muut vuodattamaan kyyneliä.

Pelkoa, nälkää ja palelua

Lenita syntyi aikana, kun kaikkea ympärillä olevaa määritteli sota.

- Olen syntynyt Helsingissä. Olin noin 2-vuotias, kun syttyi talvisota. Sota aiheutti pelkoa, nälkää ja palelua. Juoksimme joka yö kellariin pommisuojaan, Lenita kertoo.

Lenitan perhe muutti ennen jatkosotaa asumaan Lopelle vanhaan taloon.

- Siellä ei ollut mitään mukavuuksia, kamina ja reikä katossa, Lenita kertoo.

Lempiessu vaihtui sokeriin

Ruuasta oli pulaa, joten Lenita vaihtoi yhdessä äitinsä kanssa vaatteita ruokaan. Lenitan lempivaate oli eläinkuvioinen esiliina, josta hän joutui luopumaan.

- Katsoin, että tuossa menee nyt mun paras juttuni. Emäntä otti sen käteensä ja katsoi, että onpa kaunis essu. Hän sanoi, ettei ole nähnyt kauniimpaa ja antoi siitä hyvästä meille sokeria. Muistan, että sanoin sisarilleni, että teidän alkkareista tuli pottuja, mutta esiliinastani tuli sokeria.

Lenita Airiston lisäksi Kaunis elämä -ohjelmassa nähdään missit Riitta Väisänen, Heidi Sohlberg, Tarja Smura, Lotta Näkyvä, Karita Tykkä, Pia Lamberg ja Lola Odusoga.

Kaunis elämä AVA-kanavalla tiistaisin 20.2. alkaen kello 21.00.