fbqLauri Tähkä avoimena Elonkerjuun hajoamisesta: Olisin alkoholisoitunut, jos olisin jatkanut! | Seiska
Telkkari
13.09.2016 16:12
Teksti: Mariama Bah|Kuvat: Seiskan toimitus
Lauri Tähkä avoimena Elonkerjuun hajoamisesta: Olisin alkoholisoitunut, jos olisin jatkanut!
Lauri Tähkä avoimena Elonkerjuun hajoamisesta: Olisin alkoholisoitunut, jos olisin jatkanut!
Telkkari
13.09.2016 16:12
Teksti: Mariama Bah|Kuvat: Seiskan toimitus

Vain elämää -ohjelman viidennen tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa nautitaan Lauri Tähkän päivästä. Päivän aikana paneudutaan niin Laurin soolouraan kuin Lauri Tähkä ja Elonkerjuu -yhtyeen tuotantoon.

Lauri jätti bändin vuonna 2011, jolloin yhtyeen vetäjäksi nousi Juha Lagström

- Minulla oli tunne, että tämä oli viimeinen albumi tämän ryhmän kanssa. En oikeasti muista siitä ajasta hirveästi, että voinhan mä aika huonosti siinä Elonkerjuun loppuvaiheessa. Syvällä sydämessäni tiesin, että nyt mä olen kaikkeni antanut.

 

"En tuntenut enää mitään"

Lauri kertoo lounaspöydässä, että lopettamisesta kertominen bändille ei loppujen lopuksi ollut niin vaikeaa.  

- Olin tuohon aikaan niin loppu. Enää ei maistunut, en enää itkenyt ja tuntenut mitään. En oikein ollut enää ollut se tyyppi joka hilluu nahkahousuissa. Olen sellainen ihminen, että lavalle nouseminen pitää tuntua siltä, että koko maailma räjähtää. Ajattelin, että nyt täytyy laittaa jarru päälle, vaikka moni ei siitä päätöksestä tule tykkäämään. Pelastin myös itseni, sillä jos olisin jatkanut 20 vuotta eteenpäin, niin olisin varmasti alkoholisoitunut. Oireita oli jo.

 

 

Chisu kertoo Laurille suoraan, että kuullessaan bändin hajoamisesta hän ajatteli Laurin olleen paha jättäessään yhtyeensä taakseen.

- Siitä tuli kaksi kolme vuotta paskaa niskaan. Jengi heitteli keikoilla kananmunilla. Minulla oli työhuone Turun keskustassa ja kävin siinä huoltoasemalla kahvilla. Mammat sanoivat, että oletko sä noin paha jätkä. Kommenttia tuli koko ajan. Veljeni oli ainoa, joka sanoi, että pidä pää kylmänä ja älä kommentoi, Lauri vastaa.

Lauri kertoo vielä lounaalla, että hän haluaa kunnioittaa Elonkerjuun jäseniä ja olla nostamatta asiaa sekä heidän välejään sen enempää esille. 

Vain elämää Nelosella perjantaisin kello 20! 

Kuva: Nelonen