Laura Voutilaisen miljoonataistelu kostautui – ihailijat hylkäsivät: Tuli aika iso floppi!

Telkkari | 30.05.2017 12:30

Laura Voutilainen muistelee tämän viikon Vain elämää -jaksoissa oikeustaistelua, joka oli tuhota hänen uransa.

Laura solmi kymmenvuotisen artistisopimuksen ja kolmevuotisen managerisopimuksen pienen Uniartist Oy:n kanssa talvella 1993. Laura irtisanoi managerisopimuksen syksyllä 1994.

− Olin tuulispäänä allekirjoittanut sopimuksen ja ajatellut, että kyllä se siitä suttaantuu. Menestyksen alettua sopimus näytti naurettavalta. Se oli todella sitova ja täysin kohtuuton. Sopimusta yritettiin muuttaa ystävällisesti, mutta se ei onnistunut. Sen jälkeen menimme raastupaan, Laura kertaa torstain Vain elämää -jaksossa.

Uniartist Oy vaati Lauralta yli neljän miljoonan markan korvauksia menettämistään sopimuseduista. Laura puolestaan vaati puoli miljoonaa markkaa saamatta jääneitä tuloja. Tapausta puitiin käräjäoikeudessa ja hovioikeudessa. Kouvolan hovioikeus antoi päätöksensä kesällä 1995.

− Lopputulos oli se, että kukaan ei saanut mitään korvauksia. Taistelustani tuli ennakkotapaus, ja sen jälkeen sellaisia sopimuksia ei ole enää tehty.

Yleisö hylkäsi

Raskas oikeustaistelu vaikutti Lauran uraan välittömästi.

− Keikoilla yleisömäärä putosi puoleen. Yleisö koki, että heitä on huijattu; en ollutkaan sellainen kuin minusta rakennettu kuva antoi ymmärtää, koska taistelin oikeudessa rahasta. Kaikki voimani meni siihen, että pystyn jatkamaan.

Lauran nimeä kantanut debyyttialbumi julkaistiin tammikuussa 1994, ja sitä myytiin yli 100 000 kappaletta. Seuraava albumi, Kaksi karttaa, julkaistiin vasta elokuussa 1996.

− Siinä tuli aika iso floppi, ennen kuin pystyin tekemään seuraavaa levyä, Laura kuvailee tapahtumasta aiheutunutta matalapainetta.

Vain elämää Nelosella torstaisin ja perjantaisin klo 20.

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Mari Lahti
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!