Lähes kaikki Big Brother -asukkaat hyväksyisivät varkauden - juristi-Kimmo täysin eri mieltä: "Voit käydä sosiaalitoimistossa"

Telkkari | 30.10.2019 10:39

Big Brother -talossa keskusteltiin viime yönä varastamisesta ja siitä, onko se missään olosuhteissa hyväksyttävää. Asukkaat pääsivät keskustelun makuun Mitä tekisit jos -ajatusleikin myötä. 

Helmeri kysyi toisilta, mitä he tekisivät, jos näkisivät kaupassa jounkun laittavan taskuunsa ruokaa ja kävelevän kassajonon ohi ulko-ovia kohti.

Aihe herätti monipuolista pohdintaa.

kevin

Kevin ja Kristian kertoivat, etteivät todennäköisimmin tekisi mitään. Kristian kuitenkin piti lieventävänä seikkana sitä, mikäli ihminen varastaa nimenomaan ruokaa.

- En näe, että moni ihminen varastaisi ruokaa muuhun kuin nälkäänsä, todelliseen tarpeeseen. On eri asia, jos tulee ostoskärry täynnä pelikonsoleita ja juoksee kassan ohi. Silloin vois yrittää mennä eteen, Kristian pohtii. 

Lue myös: Kristian miettii elämää Big Brotherin jälkeen: "Mieti niitä siltoja, joita poltat"

Kevin on sitä mieltä, että hän tuskin puuttuisi tilanteeseen, vaikka hän näkisi jonkun varastavan kalliin älypuhelimen. 

- Jos joku onnistuisi tekemään sellaista, niin ei se ole minun asiani. Se olisi vain yksi puhelin. Jos kyseessä olisi joku törkeä varkaus, tekisin toisin, Kevin jatkaa. 

Helmeri tekisi ratkaisunsa arvioimalla varkaan elämäntilannetta. 

- Sen näkee, jos ihminen tarttee sitä safkaa. Se ei välttämättä vie sitä kauppaa konkkaan, jos lähtee joku jauhelihapaketti.

Silti hän myöntää itsekin yrittäjänä ärsyyntyvänsä, jos joku varastaa. 

kimmo

Juristiksi opiskeleva Kimmo kertoisi asiasta henkilökunnalle varkauden kohteesta riippumatta.

- Näkisin, että jossain tilanteessa se saattaisi olla hänen omakin etunsa. Saisi ehkä jotain neuvontaa, että sun ei tarvi varastaa ruokaa vaan voit käydä esimerkiksi sosiaalitoimistossa.

Katso myös BB-VALVOMON uusin jakso - Mukana JEEVIS! 

 

Teksti:Mariama BAH
Kuvat:nelonen media
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!