fbq
Telkkari
14.10.2018 13:01
Teksti: Anne Pennanen|Kuvat: Ari Lahti
Lääkäri Pippa Laukka pistää syksyn aikana kymmenen ihmisen elämäntavat uusiksi.
Lääkäri Pippa Laukka laittaa julkkiksia kuntoon tv-ohjelmassa: Pelkällä ruokavaliolla ja liikunnalla paino ei pysy kurissa!
Telkkari
14.10.2018 13:01
Teksti: Anne Pennanen|Kuvat: Ari Lahti

Hyvinvointiin erikoistunut naisten jalkapallomaajoukkueen lääkäri ja kirjailija Pippa Laukka, 48, vetää Olet mitä syöt -sarjaa.

Hänellä on haasteena saada kymmenen ylipainon ja huonokuntoisuuden kanssa painivaa ihmistä uuteen vireeseen. Julkkispuolta sarjassa edustavat radiojuontaja, ex-Hunks-tanssija Esko Eerikäinen ja kyläkauppias Sampo Kaulasen vaimona tunnettu Minttu Kaulanen.

Lue myös: Esko Eerikäinen järkyttyy julkkislääkärin tv-ohjelmassa: Light-limu vie mieshormonit!

Miehilläkin vaihdevuodet

Kymmenessä vuodessa ylipainoon liittyvät tutkimukset ja hoitokeinot ovat kulkeneet aimoharppauksia eteenpäin. Nykyisin tunnistetaan lihavuusgeeni, joka on kuitenkin vain kuudesosalla ihmisistä, eikä se tarkoita, että kantajan pitäisi olla ylipainoinen.

– Pelkällä oikealla ruokavaliolla ja riittävällä liikunnalla ei paino pysy kurissa ja vointi hyvänä. Huonounisuus ja stressi lisäävät painoa. Hyvinvointi on kokonaisvaltaista. Riittävä lepo ja itsenä kuunteleminen lisäävät sitä.

Harva tietää, että myös miehillä on naisten tapaan vaihdevuodet. Ne voivat aiheuttaa 40. ikävuoden jälkeen mieshormonin laskun lisäksi ärtymystä, keskittymisvaikeuksia ja seksiongelmia.

– Kummankin sukupuolen vaihdevuosivaivat ovat pitkälti hoidettavissa oikealla ruokavaliolla, Pippa lupaa.

Olet mitä syöt AVA keskiviikkoisin klo 21!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »