Telkkari

Kommentti: Tv:ssä on nyt pulaa aikuisten viihteestä - tarjotkaa mieluummin “saako tälle nauraa”-hetkiä kuin "onko tälle pakko nauraa”-tunteita!

29.09.2020 22:11

Putous All Starsin toisessa jaksossa estradille noussut näyttelijä Timo Lavikainen sen totesi itsekin Seiskalle viime lauantain suoran lähetyksen päätteeksi: televisioon tarvitaan lisää aikuisten huumoria. 

Etenkin nyt korona-aikaan todellisuus on liian vakavaa, joten olisi tilausta puhdistavalle naurulle. Kuten Lavikainen kertoi, näyttelijät itsekin haluaisivat tehdä enemmän aikuiskatsojille suunnattua komediaa. Koko perheen ohjelmia on jo riittävästi, olisiko jo aika viedä asiat pidemmälle? Jos ei vessapaperin hamstraamisesta, "ilmapallovanhemmista" ja nykypäivän kurttuotsaisuudesta ammenneta ajankohtaista satiiria, niin mistä sitten?

Testaa: Testaa tietosi Putous Allstars -tähdistä! Ketkä kaksi näyttelijää ovat voittaneet kahdesti sketsihahmokisan? Missä ohjelmassa Pilvi Hämäläinen tuomaroi?

Komediasarjat pyrkivät nykyisin olemaan joko liian tiedostavia, tai sitten ne tavoittelevat liian suurta kohdeyleisöä, jolloin ne eivät herätä suuria tunteita. Tekijöitähän meillä Suomessa olisi, ja ne hauskimmat vitsit kerrotaan Putouksen harjoituksissa, jonka jälkeen ne ajetaan "koko perheelle sopiva"-generaattorin läpi ja tulevat pehmeämpinä ulos suorassa tv-lähetyksessä. 

Putouksesta ei nykyisin tule kenellekään paha mieli ja lasten korvia ei tarvitse peittää. Katsojana kuitenkin haluaisin kokea enemmän “saako tälle nauraa”-hetkiä "onko tälle pakko nauraa”-tunteen sijaan. Ikävöin Ketonen&Myllyrinnettä, Studio Julmahuvia, Toini ja Heikki Haaman-show'ta ja Ihmebantua, vaikkakin niiden sketsit ovat paikka paikoin muuttuneet jo todellisuudeksi.

Lue myös: Putous palaa näyttävällä All stars -näyttelijäkaartilla - nämä supertähdet ovat mukana kaikkien aikojen kaudella! 

Taksikuskien rentoutuskellunta, Tommi Korpelan loistavat monologit ja sairaalalaulajat-sketsi sekä Jani Volasen briljantti närkästyjä-hahmo, jota ketuttivat turistit, sutkauttelijat ja samaan tahtiin kävelijät. Hahmo oli kuin Kummelin Matti Näsän sivistynyt kaupunkilaisserkku.

Kunniamaininta myös Janne Reinikaisen Toini ja Heikki Haaman Show'ssa nähdylle haja-asutusalueiden uusnatsille, jollaista ei tänä päivänä uskallettaisi varmaan edes tehdä, sekä Ville Myllyrinteen luomuteurastajalle, joka oli nerokas hahmo. Kyllä meillä suomalaisilla satiirin tajua olisi edelleen, ja mielensäpahoittajille olisi olemassa edelleen liuta niitä "koko perheen viihdeohjelmia", joiden parissa hitaasti masentua. Pullamössö-sukupolveksihan meitä on haukuttu, mutta pitääkö se viihdetarjontakin olla yhtä vetelää?

Vetoankin teihin, Jani Volanen, Tommi Korpela, Kari Hietalahti ja vaikka te kaikki Putouksen kokoonpanon nerokkaat näyttelijät: tehkää meille lisää aikuisten viihdettä!? Mari Perankoskelle puolestaan voisi antaa työstettäväksi kokonaisen sketsisarjan ilman sensurointia, pilalle menee vaan, jos Maria alkaa moderoimaan.

Teksti:Anna Tenhu
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!