Hyppää pääsisältöön

Kielletty rakkaus -sarjan Mia, 47, ja tunisialainen Karam, 35, pääsivät vihdoin naimisiin – takana liki 6 vuoden taistelu: ”Tämä on uusi alku!”

Kielletty rakkaus -ohjelmassa nähdyt helsinkiläinen Mia, 47, ja tunisialaisen Karam, 35, ovat yhtä hymyä astellessaan käsi kädessä Helsingin käräjäoikeuden vihkimishuoneesta. Pariskunta on käynyt läpi lukemattomat vaikeudet ja ehtinyt jo niiden lannistamana erotakin kerran, mutta nyt tulevaisuus näyttää viimein valoisalta.

– Olemme naimisissa ja onnellisia. Tämä on meille uusi alku, Karam toteaa pari päivää häiden jälkeen.

Pariskunta meni Tunisiassa naimisiin vuonna 2013.

Lue myös: Että mitä? Temptation Island -pariskunta mukana Kielletty rakkaus -ohjelmassa!

Samana vuonna kun he tapasivat, alkoi Tunisiassa vallankumous. Maastalähtö ja poistuminen vaikeutuivat, eikä Suomessakaan katsottu suopeasti Karamin viisumihakemuksia, vaikka pariskunta oli naimisissa.

– Haimme viisumia vaikka kuinka monta kertaa parin vuoden aikana, mutta se evättiin aina. Viranomaiset eivät uskoneet, että olemme oikea pariskunta, vaan he kuvittelivat Karamin vain pyrkivän sillä verukkeella Eurooppaan. Lähetimme heille jopa ultraäänikuvan lapsesta, jota silloin odotin, mutta sekään ei auttanut, Mia sanoo.

Mia ja Karam pääsivät naimisiin.

Etäsuhde rasitti henkisesti, ja lopulta ongelmat kasvoivat niin isoiksi, että Mia haki avioeron.

– Parin vuoden aikana olimme hakeneet viisumia turhaan monta kertaa, ja minä sain keskenmenon. Masennuin, enkä nähnyt enää mitään yhteistä tulevaisuutta. Ainoa mahdollisuus oli, että minä lähtisin pysyvästi Tunisiaan, mutta en voinut, koska minulla on koko elämä ja neljä lasta täällä, Mia kertoo.

– Oli niin paljon pettymyksiä, Karam perustelee.

Kolme vuotta erossa

Pariskunta oli virallisesti erossa lähes kolme vuotta, mutta he pitivät siitä huolimatta jatkuvasti yhteyttä. Tilanne muuttui, kun Karam lähti Qatariin töihin, ja Mia matkusti kahdesti tapaamaan häntä.

– Karam inhosi elämää Qatarissa. Siellä ei ollut muuta kuin töitä aamusta iltaan. Päätimme yrittää uudestaan, Mia kertoo.

Lue myös: Suomalaisparin haastava rakkaus - Lotta rakastui linnakundiin: Sami kertoi rehellisesti, mitä oli tehnyt!

– Minun piti mennä lomalle kotimaahani näkemään perhettäni, mutta päätin, että koetan vielä kerran hakea viisumia Suomen, Karam muistelee

Qatarista se järjestyi kahdessa päivässä.

Viimein naimisiin

Karam saapui ensimmäisen kerran Suomeen kesäkuun 16. päivä. Pariskunta ehti taistella byrokratiaa vastaan lähes kuusi vuotta ennen kuin he avioituivat toissa perjantaina. Vihkiminen tapahtui käräjäoikeudessa, itse hääjuhla Kansallisteatterissa ja juhlia jatkettiin karaokebaareissa. Paikalla oli vain reilu parikymmentä lähintä ystävää ja sukulaista.

– Se oli ihana ja lämmin tilaisuus, Mia kertoo.

Pariskunta asuu eräässä Helsingin lähiössä, ja Karamista on tullut isäpuoli Mian neljälle lapselle.

– Olen heille enemmän kuin isä, sillä olen myös heidän paras kaverinsa.

Karam odottaa vielä pysyvää oleskelulupaa Suomeen, mutta pariskunta on luottavaisena, koska he ovat nyt virallisesti Suomessa naimisissa.

– Haluamme vain elää normaalia perhe-elämää yhdessä, Mia tiivistää.


Teksti:
Sami Sinokki
Kuvat:
Pasi Murto

Katso Seuraavaksi

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!