Kesäterassi-keskusteluohjelma vie varmasti mukanaan - Lorenz Backman: Yritän vetää lonkalta!

Telkkari | 24.07.2017 19:29

Lorenz Backman ja Tuija Pehkonen ovat rusketusvarmassa kesätyössä päästessään tekemään keskusteluohjelmaa Allas Sea Pool -merikylpylässä Helsingin Kauppatorilla. Neljän viikon ajan joka arki-ilta he tapaavat tunnettuja ihmisiä aurinkotuoleissa ja puhuvat heidän kanssaan ajankohtaisista aiheista.

– Kyseessä on ehdottomasti kepeä kesäohjelma, mutta ei mitään juoruilua, vaan asialinjalla mennään. Käsittelemme myös esimerkiksi kuolemaa ja hengellisyyttä ja sitten taas toisaalta kevyempiä aiheita, kuten urheilua tai kesätapahtumia, Lorenz kuvailee.

Pete Parkkonen esiintyy

Vieraslistalla ovat ainakin näyttelijät Krista Kosonen ja Peter Franzén, juontaja ja yritysvalmentaja Henkka Hyppönen, laulaja Pete Parkkonen, näyttelijäntyön professori Hannu-Pekka Björkman, ex-kansanedustaja Leena Harkimo ja yrittäjä Joel Harkimo.

– Sapluuna on hyvin vapaa sen suhteen, mistä puhumme. Lähdemme siitä, että kutsumme ohjelmaan puhumaan kykeneviä ihmisiä, joilla on ammattinsa puolesta tai muuten oma juttunsa ja intohimonsa. Siten saamme hyviä keskusteluja aikaiseksi, Lore uskoo.

Yritän vetää lonkalta

Puitteet kesäohjelman tekemiselle ovat ainakin kunnossa. Kylpylä käsittää muun muassa kolme suurta allasta, tekohiekkarannan ja terasseja kolmessa kerroksessa. Sateen sattuessa siirrytään kuvaamaan sisätiloihin.

– Onhan se älyttömän hauska tapa tehdä töitä uima-altaalla meren ääressä noin hienossa ympäristössä. Presidentinlinna ja Kauppatori ovat vieressä, ja ihmisiä virtaa alueella koko ajan, Lore kehuu.

Tuijan kanssa yhteistyö sujuu rutiinilla. Heidät nähtiin yhdessä jo viime talvena Sinulle on postia -ohjelmassa.

– Meitä molempia kiinnostavat ihmiset ja olemme yhtä hulluja. Tuijalla on hyvä, positiivinen ote elämään ja hän on tosi auki elämälle. Toisaalta olemme kumpikin myös työnarkomaaneja. Voi olla, ettemme paljon muita kesäterasseja tai rantoja loppukesänä näekään. Yritän kuitenkin ottaa rennosti tämän homman, vetää lonkalta. Niin syntyy hyvä lopputulos.

Lore Kesäterassi-ohjelmassa

Aivojen toiminta kiinnostaa

Lore myöntää olevansa ihminen, joka vaatii itseltään liikaa. Lonkalta vetäminen ei ole tapa, jolla hän on tottunut hoitamaan työnsä.

– Saatan tehdä jotakin koulutusta varten kolminkertaisen määrän töitä, jotta olisin kunnolla valmistautunut, hän kertoo. 

Mies on opetellut kuitenkin haalimaan töitä sopivasti, sillä hän on ottanut opikseen muutama vuosi sitten kärsimästään työuupumuksesta. Tv-töissä hän on puolestaan halunnut suuntautua viihdeohjelmista aiempaa asiapitoisempaan sisältöön.

– Tein tv-viihdettä kymmenen vuotta ja tuli sellainen tunne, että se alkoi toistaa sitä samaa. Onneksi sainkin tehdä Adoptoidut, jossa pääsi puhumaan syvemmistä asioista. Nyt suuri unelmani olisi tehdä tiedeohjelma, sillä olen viimeiset vuodet opiskellut näitä juttuja. Vähän sen tyyppinen kuin Aivopelit. Minua kiinnostaa tosi paljon, miten aivot toimivat.

Filosofiaa kesäterassille

Nykyään Lore ei suinkaan ole pääasiassa juontaja, vaan luennointi ja opiskelu vievät pääosan hänen ajastaan. Hän puhuu koulutuksissaan muun muassa itsensä hyväksymisestä, esiintymisjännityksen voittamisesta, elämäntaitojen lisäämisestä ja sanattomasta viestinnästä.

– Se on sitä, mitä teen, kun lapset menevät hoitoon ja Niina töihin radioon. Kouluttaudun koko ajan lisää. Nyt olen aloittanut vuoden kestävän henkisen valmentajan koulutuksen, hän mainitsee.

Jos Lore saisi päättää, Kesäterassillakin käytäisiin hyvin filosofisia ja syvälle ihmisen mieleen porautuvia keskusteluja.

– Tällä hetkellä kiinnostaa erityisesti alitajunta. Kuinka paljon teemme tiettyjä valintoja tiedostamattamme? Myös hengellisen ja tieteellisen maailman erot kiinnostavat ja se, miten uskomukset muuttavat ihmisten käsitystä todellisuudesta.

Vieraiksi hän kutsuisi suosikkiajattelijoitaan, kuten Tommy Hellstenin, Esa Saarisen, Pekka Himasen ja Antti Holman.

– Menen itse niin syvissä vesissä, että puhuisin mieluiten tällaisista aiheista, jotka eivät keskusteluohjelmissa yleensä ole esillä. Pääsenkin puhumaan näistä ohjelmassa jonkin verran, mutta kyllä siellä enimmäkseen kepeissä tunnelmissa ollaan.

Teksti:Anuliina Liukkonen
Kuvat:Seiskan toimitus & MTV
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!