fbq
Telkkari
16.02.2022 13:00
Teksti: Tuomas Riskala|Kuvat: Netflix
Kanye West
Kanye Westin massiivinen dokumenttisarja julki: yritti estää julkaisun - "Tämä on tyypillistä hänen luonteelleen"
Telkkari
16.02.2022 13:00
Teksti: Tuomas Riskala|Kuvat: Netflix

Hiphop-egomaanikko ja räppärisupertähti Kanye Westistä kertova Jeen-yuhs: Kanye-trilogia sai ensi-iltansa kohun saattelemana Sundancen elokuvajuhlilla.

Netflixin minisarja keräsi ylimääräistä julkisuutta, kun West raivosi somessa ennen festivaaliesitystä ja vaati oikeutta päättää sarjan lopullisesta leikkauksesta.

Suoratoistojätti ei tähän kuitenkaan suostunut ja julkaisee dokkarisarjan ensimmäisen osan maailmanlaajuisesti tänään.

Lue myös: Sekosiko Kanye West lopullisesti? Ruikuttaa ex-vaimonsa perään ja uhkaa tappaa Pete Davidsonin

Kohteensa vastusteluista huolimatta Jeen-yuhsin on raportoitu olevan vahvasti Westin näköinen luomus. Peräti 4,5-tuntinen henkilökuva oli tarkoitettu alun perin yhdeksi elokuvaksi, mutta julkaistaan nyt kolmessa osassa.

Jeen-yuhs
Dokumenttisarja oli tarkoitettu alun perin yhdeksi, massiiviseksi dokumentiksi.

Ura alkoi tuottajana

Yli 20 vuotta tuotannossa ollut dokumentti käynnistyy 2000-luvun alun New Yorkista, jossa West tunnettiin aluksi vain tuottajana. Sooloura käynnistyi esikoisalbumilla The College Dropout (2004), jonka jälkeen Westin levyjä on myyty yli 140 miljoonaa kappaletta.

Menestyksensä ohella West tunnetaan mielenterveysongelmista ja kaoottisesta julkisuuskuvasta, joka kulminoitui presidentinvaalikampanjointiin luodinkestävissä liiveissä kesällä 2020. Kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastava West on myös sittemmin ehtinyt muuttaa nimensä ja on nykyisin virallisesti Ye ilman erillistä suku- tai etunimeä.

Lue myös: Julia Fox jätti Kanye Westin

Jeen-yuhsin ohjanneet Coodie Simmons ja Chike Ozah tuntevat Westin tämän ensimmäisistä musiikkivideoista lähtien, eivätkä ole hätkähtäneet tähden vaatimuksista. 

– Tämä on tyypillistä hänen luonteelleen. Me kaikki tiedämme, kenestä on kyse, ohjaajat totesivat Rolling Stone -lehden haastattelussa ja vakuuttivat, ettei leikkaushuoneen ovea enää avata.

Lue myös: Jo oli aikakin: Pete Davidson kutsuu Kim Kardashiania tyttöystäväkseen