Telkkari

Huutokauppakeisarin muutto vei puolet katsojista, Duudsoneiden Suhdesoppa paloi pohjaan – Seiska listaa tv-vuoden hitit ja flopit!

01.01.2020 20:02

Tv-vuosi 2019 tarjosi sekä tuttuja että uusia katsoja-menestyksiä, mutta myös melkoisia floppeja.

Duudsonifirman paneelishow'ssa piti olla kaikki kohdallaan: kovat taustajoukot ja nimijuontajat Vappu Pimiä ja Duudsoneista HP Parviainen. Ideana oli, että neljä pariskuntaa saapuu studioon vastaamaan kaveriporukkaansa koskeviin kysymyksiin.

Suhdesoppa

Suhdesoppa paloi kuitenkin nopeasti pohjaan, ja se heiteltiin uudelle esityspaikalle. Alun perin sarja tuli MTV3:n maanantai-illan parhaaseen esitysaikaan eli prime timessä iltayhdeksältä, mutta viidennen jakson jälkeen ohjelma siirtyi emokanavalta pienemmälle Avalle. Kakkoskautta tuskin tulee.

– Suhdesoppa ei yltänyt katselussa tavoitellulle tasolle, Maikkarin ohjelmatiedotus kuittaa Seiskan kysymyksen katsojaluvuista.

Lue myös: Vappu Pimiä vaalii aikaa perheensä kanssa – oikaisi vääristyneitä mielikuvia: Tämä on vähän sellainen kupla!

Hukka peri Suden hetken

Suden hetki

Kakkosen draamasatsauksen tekijät elättelivät sarjan alkaessa toiveita kakkoskaudesta, mutta jatkoa tuskin tulee. Huhtikuussa alkanut Suden hetki ei noussut edes aloitusjaksolla Finnpanelin listoille. Ensimmäistä jaksoa katsoi Ylen mukaan 93 000 katsojaa, mutta sittemmin määrä romahti 30 000–40 000:een.

Sarjan budjetti oli yli kaksi miljoonaa euroa. Pääosissa näyttelivät muun muassa Malla Malmivaara ja Eero Milonoff.

Studio katosi kulisseihin

Kirsi Alm-Siira ja Nina Rahkola

Maikkarin uusi kunnianhimoinen keskusteluohjelma Studio alkoi suorana näyttävästi tiistain prime timessä, mutta siirrettiin lopulta sunnuntain loppuiltaan ja lähetyksetkin muuttuivat nauhoitetuiksi.

Maikkarin mukaan Studiokaan ”ei yltänyt katselussa tavoitetulle tasolleen”. Rohkeana mainostettua talkshow'ta emännöivät Kirsi Alm-Siira ja Nina Rahkola.

Lue myös: Juontaja Nina Rahkola paljastaa: Asuin Kirsi Alm-Siiran perheessä!

Romantic seilasi menestykseen

M/S Romantic

Jani Volasen ja Tommi Korpelan luoma neliosainen minisarja M/S Romantic oli alkuvuoden puheenaihe ja tv-hitti. Sen keskikatsojamäärä oli komeat 482 000. Mustaa huumoria sykkivä sarja kertoo yhden vuorokauden tapahtumista ruotsinlaivalla.

Etenkin Hannu-Pekka Björkmanin esittämä risteilyisäntä Jokke sekä Antti Luusuaniemen näyttelemä sinkkumies Kaide jäivät katsojien mieleen

Lue myös: Näyttelijä Hannu-Pekka Björkman hämäsi turisteja M/S Romanticin rooliasussa – ”Ohjasin heidät yökerhoon!”

Supernanny nousi katsojasuosikiksi

Supernanny

Brittiformaattiin perustuva sarja oli yllätyshitti. Supernanny Pia Penttala auttoi suomalaisperheitä arjen haasteissa. Asiallisen hyväntahtoinen sarja oli aina viikon katsotuin ohjelma Ava-kanavalla ja keräsi parhaimmillaan 147 000 katsojaa.

Ei ole yllätys, että toinen kausi on jo kuvattu. Se alkaa helmikuussa 2020.

Erähitti leviää maailmalle

Eränkävijät

On poikkeuksellista, että metsästyksestä ja kalastuksesta nykypäivän Suomessa kertova tv-ohjelma kerää joka viikko yli puoli miljoonaa katsojaa. Eränkävijät on ollut Ykkösen huippuhitti ja saalistanut jo kaksi Kultaista Venlaakin: yleisöäänestyksessä parhaasta tv-ohjelmasta sekä parhaasta tv-esiintyjästä. Jälkimmäinen Venla tuli sarjan Aki Huhtaselle.

Sarjaa on nähty jo neljä kautta, ja alkuvuodesta se laajenee kansainvälisellä spinoff-versiolla maailmalle nimellä Love of the Wild.

Lue myös: Eränkävijät-ohjelman Äijä-koirasta tulossa kansainvälinen tähti – ”Tuskinpa kuitenkaan Hollywoodiin lähtee!”

Kansa rakastaa tanssitähtiä

Tanssii tähtien kanssa

Kestohitin 12. kausi oli yhtä suosittu kuin aiemmatkin. TTK on ainoita koko kansaa yhdistäviä ja puhuttelevia television viihdeohjelmia.

Sen kymmenen jakson keskikatsojamäärä oli häkellyttävän korkea 872 000, ja esimerkiksi finaalia jännitti peräti 978 000 suomalaista. Ei lienisi mikään yllätys, jos ensi vuonna nähdään tyylikkäästi ja taiten tehdyn Tanssii tähtien kanssa -menestysformaatin kolmastoista kausi.

Lue myös: Christoffer Strandberg TTK:n päättymisestä: Olemme Jutan kanssa itkeneet harjoituksissa!

Espanjaan muutto vei puolet katsojista

Huutokauppakeisari

Aki ja Heli Palsanmäen tähdittämä Suomen Huutokauppakeisari on ollut vuosikausia huima tv-menestys ja varma hitti, mutta huhtikuussa Nelosella nähdyt Espanja-episodit eivät kiinnostaneet kansaa entiseen malliin.

Normaalisti ohjelma on kerännyt 400 000–500 000 katsojaa, toisinaan reilusti enemmänkin, mutta Aurinkorannikolla kuvatut jaksot saivat puolet vähemmän. Nelosen mukaan päälähetysten keskikatsojamäärä oli kevätkaudella 262 000.

Lue myös: Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki ja Heli-vaimo muuttivat työn perässä Espanjaan – tekevät etelän lämmössä pitkää päivää: ”Uunimakkaraa koti-ikävään!”

Huuma taantui paraatipaikalla

Huuma

Roope Salmisen, Ernest Lawsonin ja Jenni Kokanderin vetämä uudistettu Huuma floppasi, vaikka sitä esitettiin lauantai-illan parhaaseen katseluaikaan prime timessä. Alkuperäinen Huuma oli supersuosittu 2005–2009.

Huuma aloitti syyskuussa lupaavasti 473 000 katsojalla, mutta sarjan edetessä se vajosi 300 000:een, kunnes piristyi loppuaan kohden noin 400 000 katsojan tasolle.

Lue myös: Roope Salminen rehellisenä uudesta Huuma-pestistään: ”Olin skeptinen!”

Isoveli jaksaa kiinnostaa

Big Brother

Tosi-tv-ohjelmien isän yhdestoista kausi Suomessa alkoi viiden vuoden tauon jälkeen syyskuussa. Arkipäiväiset koostelähetykset nähtiin Jimillä, ja ne keräsivät varsin runsaat katsojamäärät, reilut 200 000. Häätöäänestykset tulivat suorana Nelosella sunnuntai-iltaisin ja vetivät myös hyvin katsojia, 300 000–400 000.

Jatkosta ensi vuonna ei vielä ole tietoa, mutta oletettavaa on, että isoveli valvoo taas vuonna 2020.

Teksti:Kalle Kangas
Kuvat:MTV, Nelonen, Yle ja Teppo Högman/Warner/Yle
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!