Katso videot!

Hanna Pakarinen Idolsiin osallistuville: Älä missään nimessä versioi näitä artisteja!

Telkkari | 01.05.2017 17:07

Uudistettu Idols palaa televisioon syksyllä. Hanna Pakarinen antaa videoblogissaan kilpailuun osallistuville tai sitä suunnitteleville neuvoja, jotka kannattaa huomioida ennen koelauluihin menoa.

−  Sinne piti lähettää valokuva itsestään. Älä missään nimessä lähetä itsestäsi mitään koulukuvaa. Kuviin kannattaa panostaa. Minä esimerkiksi pyysin ystävääni ottamaan hienoja mustavalkoisia kuvia Lappeenrannan linnoituksessa, Hanna kertoo.

Laulaja muistuttaa, ettei Instagramiin napattu selfie ole välttämättä paras vaihtoehto.

− Pitäydy totuudessa. Älä anna itsestäsi liian siloteltua kuvaa, koska kamerat kuvaavat sinua jossain vaiheessa joka tapauksessa. Ei ole kivaa, jos olet antanut itsestäsi hieman vääränlaisen kuvan.

Hanna myös muistutti, että etukäteen hyvin täytetty hakemus voi mahdollistaa sen, että laulajalupauksesta kuvataan esittelyvideo koelauluja varten.

Vältä näitä artisteja

Koelaulutilanteessa kappalevalinta on todella tärkeässä roolissa. Hannan mukaan liian suuriin saappaisiin astuminen voi koitua kilpailijan kohtaloksi jo alkumetreillä.

− Kappaleen pitää sinulle tuttu ja rakas. Ei välttämättä edes rakas, tuttu riittää. Naisena ajattelin, että valitsen miehen esittämän kappaleen. Silloin ei tule sitä, että joutuu automaattisesti vertailtavaksi. Älä ikinä Suomen maassa versioi Johanna Kurkelaa, Jenni Vartiaista tai Chisua. He ovat niitä ihmisiä, jotka ovat niin persoonallisia omassa tyylissään, niin et voi koskaan olla parempi kuin he. Jos olet nainen, älä versioi suomalaisia huippunaislaulajia. Koskaan.

Suhtaudu palautteeseen kriittisesti

Idols tunnetaan formaattina, jossa tuomarit antavat palautetta varsin armottomasti. Hannan mukaan palautteen saaminen ja niistä oppiminen on tärkeää, mutta kritiikkiä ei kannata ottaa aina kirjaimellisesti.

− Siellä ovat tuomaritko, jotka neuvovat tai sanovat jotain. Pitää muistaa, etteivät tuomareiden puheet ole välttämättä se totuus. Siellä saattaa olla käsikirjoitettua sanottavaa, saatetaan rakentaa draamaa. Älä mieti niitä liikaa.

Katso Hannan kaikki vinkit alta:

 

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Ari Lahti
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!