fbq
Telkkari
18.01.2018 13:25
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: All Over Press
Ellen Pompeo
Greyn anatomia -tähti kyllästyi palkkaeroihin – nappasi supersopimuksen: Voin pyytää, mitä ansaitsen!
Telkkari
18.01.2018 13:25
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: All Over Press

Greyn anatomia -sarjan tähti Ellen Pompeo paljasti The Hollywood Reporterille neuvotelleensa itselleen merkittävän palkankorotuksen. Hän on näytellyt sarjassa jo 14 vuoden ajan, ja viime vuoden lopussa Ellen allekirjoitti uuden sopimuksen sarjan tulevia tuotantokausia varten.

Näyttelijä ei halunnut jatkaa vanhalla palkkiollaan, joten hän keräsi rohkeutensa ja pyysi merkittävää palkankorotusta. Neuvottelut tuottivat toivotun tuloksen, ja nyt Ellen tienaa suosikkisarjalla yli 16 miljoonaa euroa vuodessa. Palkankorotuksen myötä Ellenistä tuli kovatuloisin tv-draamanäyttelijä.

− Olen 48-vuotias, joten mielestäni voin pyytää sen mitä ansaitsen. En ole kuumin näyttelijä. Tiedän ainakin alan ihmisten ajattelevan niin, koska olen näyttelyt samaa hahmoa jo neljätoista vuotta. Totuus on kuitenkin se, että kuka tahansa voi olla hyvä ensimmäisellä ja toisella tuotantokaudella, mutta neljäntoista vuotta vaatii jo taitoa, Ellen kertoi.

Haastavaa valtapeliä

Patrick Dempsey näytteli Ellenin Meredith-hahmon suurta rakkautta sarjassa vuoteen 2015 asti.

− Patrickin lähtö oli sopimustani ajatellen määrittävä hetki. Aikaisemmin pomot pystyivät käyttämään hänen vaikutusvaltaansa minua vastaan: ”Emme tarvitse sinua, meillä on Patrick”. He tekivät niin vuosikausia. En tiedä, käyttivätkö he samaa tyyliä Patrickin kanssa, koska emme puhuneet ikinä sopimuksistamme.

Ellen paljasti yrittäneensä saada aikoinaan noin 4 000 euroa suuremman palkkion kuin Patrick.

− Tein sen periaatteesta. Sarjan nimi on Greyn anatomia, ja minä olen Meredith Grey. En saanut palkankorotusta. Olisin voinut jättää sarjan, mutta miksi jäin? Se on minun ohjelmani, minä olen ykkönen. Tunsin varmasti samoin kuin useat naisnäyttelijät: miksi jättäisin hyvän roolin jonkun miehen takia?